Kolbászos pizza
Hozzávalók:
tészta:
35 dkg liszt
3 dl langyos víz
fél csom. élesztő
1 tk. cukor
2 ek. olaj
1 ek. só
feltét:
1 dl sűrített paradicsom
1/2 szál lángolt kolbász
1 vöröshagyma
só
reszelt sajt
paradicsom a tetejére (bármilyen jó)
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk egy tálba. Mélyedést készítünk a közepére és felöntjük a langyos vízzel. Az élesztőt belemorzsoljuk, és 1 tk. cukorral megszórjuk. Megvárjuk míg felfut az élesztő, ezután hozzáadjuk az olajat és a sót. Lágy tésztát gyúrunk belőle, ha szükséges adjunk hozzá még vizet. Negyed órát pihentetjük.
Addig elkészítjük a feltétet: a kolbászt és a vöröshagymát ledaráljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a sót.
A tésztát a tepsi nagyságúra nyújtjuk (kézzel is lehet) és rákenjük a ledarált kolbászos-paradicsomos feltétet. A tetejére sajtot reszelünk. Sárga koktélparadicsommal fejeztem be, de szerintem bármilyen paradicsom illik hozzá. A legmagasabb hőfokon kell sütni, így lesz a legfinomabb. Jó étvágyat
A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. A szalonnát olajon...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit, a hagymákat hámozzuk meg, a krumplit hasábokra, a fokhagymát gerezdjeire, a vöröshagymát szintén hasábokra vágjuk. A csirkecomb-filét nagyobb csíkokra vágjuk, a császá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt is a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a darált húst. Ha a hús puha, hozzáadjuk a paradicsomlét és fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és rozmarin...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: Közepes