Hozzávalók:
25 dkg túró
17 dkg liszt
3 db tojás
3 dkg vaj
2 dl tejföl
10 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
reszelt citromhéj
csipet só
Elkészítés:
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, a csipet sót, 1 egész tojást és 1 kanál tejfölt, majd gyúrjuk össze.
Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, és vágjuk fel kb. 1 cm-es csíkokra, majd ízlés szerinti hosszúságúra.
Enyhén sós, forrásban lévő vízbe tegyük bele, majd amikor feljön a tészta a víz tetejére, mérsékeljük a lángot, és gyöngyöző vízben főzzük pár percig.
Ezután szűrjük le, majd keverjük össze az előzőleg elkészített cukros-tojásos-habos masszával, amihez az olvasztott vajat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, 2 tojás sárgájával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a mazsolát. A 2 tojás fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a masszához.
Végül a leszűrt és lecsepegtetett tésztát óvatosan keverjük össze a habos masszával, majd öntsük bele egy kivajazott és zsemlemorzsával megszórt sütőformába.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk a formában egy kicsit hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.
A tojást összedolgozzuk a liszttel, egy csipet sóval, és annyi vízzel, hogy közepes sűrűségű galuskatésztát kapjunk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük, végül belefor...
Elkészítési idő:A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután liszttel és a sóval lágy galuska állagúra dolgozzuk.
Elkészítési idő:A tésztát sós vízben, egy kevés olajjal feltesszük főni. A bacon-t felcsíkozzuk, majd az olíva olajon megpirítjuk. A tojásokat összekeverjük a reszelt sajttal, egy kis sóval és bo...
Elkészítési idő: 30