Családireceptkönyv.hu

TEPSIS KARFIOL ROPOGÓS BACONNEL


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


♦ 2 db karfiol (kicsi)
♦ 2 ek vaj
♦ 3 gerezd fokhagyma
♦ 3 ek liszt
♦ 2 bögre tej
♦ 0.6 dl krémsajt
♦ 1,5 bögre cheddar (reszelt)
♦ só
♦ bors
♦ 6 szelet bacon
♦ 1/4 bögre újhagyma
♦ 1 bögre brokkoli

Elkészítés:


♦ A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Belerakjuk a fokhagymát, a lisztet, jól elkeverjük, majd tejjel felöntjük. Csomómentesre elkeverjük, ha szükséges habverőt használunk.
Hozzáadjuk a krémsajtot, a cheddar sajtot és alaposan összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk és a mártásunkat lehúzzuk a tűzről.
♦ Egy másik serpenyőben a felszeletelt bacont elkezdjük sütni, még nem ropogósra, hiszen a tepsiben is pirulni fog.
Egy tűzálló edényt kivajazunk.
A feldarabolt, virágrokra szedett karfiolt és brokkolit blansírozzuk, majd a karfiolok felét beleöntjük a tepsibe. Ráöntjük a mártás felét is, a szeletelt bacon felé, és a hagyma felét. Ezután újabb adag karfiolt öntünk a tepsibe, ismét beleszórjuk a bacont, a hagymát, rárakjuk a néhány darab brokkolit és meglocsoljuk a maradék mártással. A tetejét még megszórjuk reszelt sajttal.
♦ 170 fokon 30 percig sütjük.

TEPSIS KARFIOL ROPOGÓS BACONNEL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szalonnás palacsinta
Szalonnás palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Pacal pörkölt
Pacal pörkölt

A pacalt megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk és sós ecetes vízben feltesszük főni. Ha már puha kivesszük a vízből és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Eközben 2 hagymát összevág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anett
Kenyérlángos
Kenyérlángos

1. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, olivaolajat és a vizet, majd kidolgozzuk. 2. Ha már puha, letakarjuk és 30 percig pihentetjük. 3. Kinyújtjuk, megkenjük tejföl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
111. Gombás-caprese csirke gerslivel
111. Gombás-caprese csirke gerslivel

mozzarellát kb. egyenlő vastagságúra szeleteljük. A húst az előmelegített (2 ek olajjal) serpenyőben hirtelen megsütjük, hogy egy szép aranybarna kérget kapjon. A sütőt 180-200 °C...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk