♦ 2 db karfiol (kicsi)
♦ 2 ek vaj
♦ 3 gerezd fokhagyma
♦ 3 ek liszt
♦ 2 bögre tej
♦ 0.6 dl krémsajt
♦ 1,5 bögre cheddar (reszelt)
♦ só
♦ bors
♦ 6 szelet bacon
♦ 1/4 bögre újhagyma
♦ 1 bögre brokkoli
♦ A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. Belerakjuk a fokhagymát, a lisztet, jól elkeverjük, majd tejjel felöntjük. Csomómentesre elkeverjük, ha szükséges habverőt használunk.
Hozzáadjuk a krémsajtot, a cheddar sajtot és alaposan összedolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk és a mártásunkat lehúzzuk a tűzről.
♦ Egy másik serpenyőben a felszeletelt bacont elkezdjük sütni, még nem ropogósra, hiszen a tepsiben is pirulni fog.
Egy tűzálló edényt kivajazunk.
A feldarabolt, virágrokra szedett karfiolt és brokkolit blansírozzuk, majd a karfiolok felét beleöntjük a tepsibe. Ráöntjük a mártás felét is, a szeletelt bacon felé, és a hagyma felét. Ezután újabb adag karfiolt öntünk a tepsibe, ismét beleszórjuk a bacont, a hagymát, rárakjuk a néhány darab brokkolit és meglocsoljuk a maradék mártással. A tetejét még megszórjuk reszelt sajttal.
♦ 170 fokon 30 percig sütjük.
Ez a vilag legegyszerubbje: egy padlizsant, egy cukkinit es egy voroshagymat beraksz egeszben a sutobe (ha nem akarsz ilyen zold darabokat latni a kremben, akkor hamozd meg a cukki...
Elkészítési idő:Elkészítése: Turmixold össze az összes alapanyagot vigyázva arra, hogy a csicseriborsó héja ne kerüljön bele. Kész konzerv is kapható ami már eleve meg van főzve csak szűrőbe tév...
Elkészítési idő:Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a kenyérsütő gépbe teszem a többi hozzávalóval együtt és alaposan kidolgoztatom. A tésztát 3 részre osztom, a töltelék hozzávalóit...
Elkészítési idő: 1 óra