3 padlizsán, 2 fej hagyma, 3 nagyobb paradicsom, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, cukor ízlés szerint, olaj, 1 dl paradicsomlé.
A padlizsánokat kettévágjuk, majd kevés olajban megpirítjuk, a belsejét kivájjuk és összetörjük. A hagymákat szeletekre vágjuk és az olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott paradicsomot, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral ízesítjük. Belerakjuk a kivájt padlizsánt és jól összefőzzük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a padlizsánokat és tűzálló tálba rakjuk. Meglocsoljuk paradicsomlével és forró sütőben 20-25 percig sütjük.
megpirítjuk a hozzávalókat majd egy kis víz hozzáadásával puhára pároljuk. Főtt barna rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyér ne a szokásos hajszálvékony toastkenyér legyen, hanem vastagabb szeletek. Készítünk egy jó sűrű besamelmártást (10 dkg VAJ, 7 dkg liszt, 500 ml tej: a vajból és a lisztből...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Egy tepsi aljára tesszük a vékony szalonnacsíkok felét, rátesszük a lisztben, tojásban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVIDEÓS RECEPT link lent
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű