menu

Családireceptkönyv.hu

Báránysült


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


készülhet combból, gerincből. 1-2 gerezd fokhagyma, olaj, 1 csokor leveszöldség, só, kevés fehérbor, citrom, fejes saláta.

Elkészítés:


Hagyományos húsvéti pecsenye, mely készülhet combból, gerincből egyaránt. Ha combból sütjük, kicsontozzuk. A húst forrázzuk le vízzel, majd tűzdeljük meg kevés fokhagymával, Ha kicsontoztuk, küssük át, hogy szép gömbölyű tekercset kapjunk. Olajozzunk ki egy zománcos tepsit vagy tűálló tálat, vágjunk bele karikára egy csokor leveszöldséget, leverjünk közé 1-2 gerezd fokhagymát és fektessük rá a megtűzdelt, megsózott húst. Forrázzuk le egy evőkanál olajjal, és kevés fehérbort aláöntve, a sütőben, levével időközönként locsolgatva, pároljuk puhára. Tálalás elött a húsról a zsineget lebontjuk, a sültet felszeleteljük, és áttört levével tálaljuk. Megfelelő körete a vajon citrommal párolt vegyes zöldség vagy a friss fejessaláta.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal

Egy lábasban tegyük fel főni az alaposan átöblített rizst háromszoros mennyiségű vízben. Alacsony hőfokon, kb. 15-20 percig főzzük, amíg a rizs teljesen megpuhul, és felszívja az ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyros házilag
Gyros házilag

Gyros fűszerkeverék hozzávalók: 3 ek. só 1 ek. pirospaprika 2 tk. őrölt bors 1 ek. aprított vagy szárított petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 1 ek. apr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Káposztás birkapörkölt
Káposztás birkapörkölt

Készítsük elő a hozzávalókat! A birka combot megmossuk, megtisztítjuk majd feldaraboljuk kockákra. A vöröshagymát vágjuk apró kockákra. A fokhagymát megpucoljuk és présen nyomju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Örmény piláf magvakkal és báránycomb nyársakkal
Örmény piláf magvakkal és báránycomb nyársakkal

Egy serpenyőt magas hőfokra melegítünk mindenféle zsiradék nélkül, majd kb. két percig pirítjuk benne a római köményt, jól vigyázva, hogy nehogy megégjen, mert keserű lesz. Várunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk