1 kg burgonya,
50 dkg juhlapocka,
1 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
só,
ecet
Hártyáitól megtisztítjuk a húst, ecetes vízzel leforrázzuk, és kockákra vágjuk.
Fedő alatt az olajon felén világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a paprikával. Beledobjuk a húst, és egy pár percig sütjük. (Nyáron tehetünk bele 1-1 darab paradicsomot meg zöldpaprikát is.) Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és megpuhítjuk.Közben megfőzzük, megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk a burgonyát és olajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük az egy harmadát. Erre rakjuk a hús felét (leve nélkül), majd ismét burgonya és hús következik. Burgonyával fejezzük be a rétegezést.A hús levét simára keverjük a tejföllel, és a lerakott húsra öntve, a sütőben átsütjük, de nem pirítjuk meg.
A húst megmossuk, megtisztítjuk a felesleges faggyútól. Sóval és a fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A hagymát karikára vágjuk, a felét tál aljára terítjük. Célszerű eleve olyan tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA báránynak sópácot készítünk: 2 liter vízben feloldunk 16 dkg sót. Pár decit kiveszünk belőle, felforraljuk és beleszórjuk a felaprított fűszereket: kakukkfű, rozmaring, babérlevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vágjuk kockákra, forgassuk össze a fűszerkeverékkel, ízlés szerint sóval és borssal, majd letakarva pihentessük 25-30 percet. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzáraz serpenyőben illatosra pirítjuk a húspogácsához való római köményt, koriandert, borsot és fahéjat, majd mozsárban porrá őröljük, hozzáadjuk a chiliport, a paprikát, a szétzúz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű