1 kg burgonya,
50 dkg juhlapocka,
1 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
só,
ecet
Hártyáitól megtisztítjuk a húst, ecetes vízzel leforrázzuk, és kockákra vágjuk.
Fedő alatt az olajon felén világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a paprikával. Beledobjuk a húst, és egy pár percig sütjük. (Nyáron tehetünk bele 1-1 darab paradicsomot meg zöldpaprikát is.) Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és megpuhítjuk.Közben megfőzzük, megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk a burgonyát és olajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük az egy harmadát. Erre rakjuk a hús felét (leve nélkül), majd ismét burgonya és hús következik. Burgonyával fejezzük be a rétegezést.A hús levét simára keverjük a tejföllel, és a lerakott húsra öntve, a sütőben átsütjük, de nem pirítjuk meg.
A vajat közepes tűzön felmelegítjük, a hagymát 7-8 perc alatt világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a bárányt, kevergetve minden oldalát 8-10 perc alatt megpirítjuk. Belekeverjük a p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sáfrányt 10 percre forró vízbe rakjuk. Az olajat és vajat közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a gyömbért, 1 teáskanál sót, fehér borsot, kurkumát, a reszelt hagymát, fokhag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyros fűszerkeverék hozzávalók: 3 ek. só 1 ek. pirospaprika 2 tk. őrölt bors 1 ek. aprított vagy szárított petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 1 ek. apr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz összetevőket összekeverni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű