menu

Családireceptkönyv.hu

Juhhúsos burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg burgonya,
50 dkg juhlapocka,
1 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
1 fej vörös­hagyma,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
só,
ecet

Elkészítés:


Hártyáitól megtisztítjuk a húst, ecetes vízzel le­forrázzuk, és kockákra vágjuk.

Fedő alatt az olajon felén világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a paprikával. Beledobjuk a húst, és egy pár percig sütjük. (Nyáron tehe­tünk bele 1-1 darab paradicsomot meg zöld­paprikát is.) Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és megpuhítjuk.Közben megfőzzük, megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk a burgonyát és olajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük az egy harmadát. Erre rakjuk a hús felét (leve nélkül), majd ismét burgonya és hús következik. Burgonyával fejezzük be a rétegezést.A hús le­vét simára keverjük a tejföllel, és a lerakott húsra öntve, a sütőben átsütjük, de nem pirít­juk meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hello
Hello

Jdndjx

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marokkói bárány kuszkusszal
Marokkói bárány kuszkusszal

A húst bevagdaljuk alaposan és mélyen. A fűszereket bele kell ütögetni, majd mehet az olajozott serpenyőbe, bőrével lefelé. A szerecsendiót ráreszeljük, megsütjük. Fordítsuk meg,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Gyömbéres-csilis kafta (Kafta makli )
Gyömbéres-csilis kafta (Kafta makli )

A darált húst jól összedolgozzuk a gyömbérrel, a fokhagymával, a csilivel, a hagymával, a tojással, a kurkumával, a korianderzölddel és a mentával, belekeverjük a nagy lyukú reszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal
Perzsa töltött paprika fokhagymás joghurttal

Egy lábasban tegyük fel főni az alaposan átöblített rizst háromszoros mennyiségű vízben. Alacsony hőfokon, kb. 15-20 percig főzzük, amíg a rizs teljesen megpuhul, és felszívja az ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk