menu

Családireceptkönyv.hu

Juhhúsos burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg burgonya,
50 dkg juhlapocka,
1 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
1 fej vörös­hagyma,
1 csapott evőkanál pirospaprika,
só,
ecet

Elkészítés:


Hártyáitól megtisztítjuk a húst, ecetes vízzel le­forrázzuk, és kockákra vágjuk.

Fedő alatt az olajon felén világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük a paprikával. Beledobjuk a húst, és egy pár percig sütjük. (Nyáron tehe­tünk bele 1-1 darab paradicsomot meg zöld­paprikát is.) Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és megpuhítjuk.Közben megfőzzük, megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk a burgonyát és olajjal kikent tűzálló tál aljára terítjük az egy harmadát. Erre rakjuk a hús felét (leve nélkül), majd ismét burgonya és hús következik. Burgonyával fejezzük be a rétegezést.A hús le­vét simára keverjük a tejföllel, és a lerakott húsra öntve, a sütőben átsütjük, de nem pirít­juk meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lamb Madras Curry
Lamb Madras Curry

1. Melt the coconut oil in a pan or casserole dish over medium-high heat. When it is hot, slide in the diced onions and fry, stirring regularly for 4 minutes or until they start to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
 Báránycomb pecseny
Báránycomb pecseny

A combot minden hártyájától és zsiradéktól megtisztítjuk és sóval, borókamaggal bedörzsöljük. Ráteszünk néhány babérlevelet, és ecetes ruhában néhány napig állni hagyjuk, miközben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyacurry báránnyal
Burgonyacurry báránnyal

A vöröshagymákat megpucoljuk, majd hajszálvékony karikákra vágjuk, amiket egy lábasban megdinsztelünk, megpirítunk. Amint elkészültek, kivesszük mindet egy tálba, de az olajat ne ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Birka, bárány pác és sült...
Birka, bárány pác és sült...

A pácot összeturmixolom. Kb 1-1,5 kg húshoz elég ez a mennyiség A húst alaposan bedörzsölöm vele. Állhat pár órát a pácba, sőt legjobb ha egy egész napot pihen a hűtőben, de aká...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk