Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Birkapörkölt


Írta:

Elk. idő: kb.2 óra
Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg birka színhús, v. 3 kg csontos
30 dkg füstölt szalonna
1 fej fokhagyma
4 fej hagyma
2-3 paprika
2 paradicsom
3 ek pirospaprika
1 csapott ek őrölt kömény

3 dl száraz vörösbor
ízlés szerint erős paprika,erős Pista

Elkészítés:


A szalonnát apró kockára vágom, és kisütöm a zsírját. Beledobom egy darabban a börét is. Erre kerül az apróra vágott vöröshagyma és a paprika. Addig pirítom, folyamatos keveréssel, amíg üveges nem lesz a hagyma.
Mehet bele az apróra vágott paradicsom, és az összezúzott fokhagyma. Egy-két percig ezt is pirítom, majd rászórom a köménymagot és a pirospaprikát, jól elkeverem, és beleteszem az összevágott húst, és megsózom.
Folyamatosan kevergetve addig pirítom, amíg ki nem fehéredik a hús.
Addigra általában a hús (első sorban a só hatására) levet ereszt, ebben párolódik tovább, persze időnként meg kell keverni, rázogatni. Érdemes fedõt tenni rá, és az alatt párolni.
Ha lesülne zsírjára, akkor kevés vízzel (ami nem lepi el a húst) fel kell engedni. Mindig csak rövid lé, szaft legyen alatta. Utolsó felöntés a vörösborral történik, de ezzel már csak egy-két percig rotyogjon, és húzzuk le a tűzrõl.
Aki szereti az erõset, az az utolsó felengedés elõtt tegyen bele erõs paprikát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köménymagos, főtt krumplival tálalom.-

Birkapörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sült báránycomb diós ecetes lencsével
Sült báránycomb diós ecetes lencsével

. A bárányt sütés előtt egy órával kiveszem a hűtőből, kicsontozom, szárazra törlöm. A serpenyőt felhevítem, kevés olívaolajon alaposan körbepirítom a húst. Sózom, borsozom. A teps...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csípős bárányragu
Csípős bárányragu

A kockákra vágott húst jól megpirítjuk egy kevés forró olajon, majd a felszeletelt hagymával együtt tovább pároljuk. Sózzuk és borsozzuk. Azután hozzáadjuk a borókabogyót, a babé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Örmény piláf magvakkal és báránycomb nyársakkal
Örmény piláf magvakkal és báránycomb nyársakkal

Egy serpenyőt magas hőfokra melegítünk mindenféle zsiradék nélkül, majd kb. két percig pirítjuk benne a római köményt, jól vigyázva, hogy nehogy megégjen, mert keserű lesz. Várunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyros - OK
Gyros - OK

1. A hússzeleteket kiverem, sózom, megszórom a fűszerkeverékkel, majd egymásra helyezve, folpackkal lefedve másnapig a hűtőbe teszem. 2. A gyros nyársra húzom egymás után szépe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk