menu

Családireceptkönyv.hu

Birkapörkölt


Írta:

Elk. idő: kb.2 óra
Adag: 4-6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg birka színhús, v. 3 kg csontos
30 dkg füstölt szalonna
1 fej fokhagyma
4 fej hagyma
2-3 paprika
2 paradicsom
3 ek pirospaprika
1 csapott ek őrölt kömény

3 dl száraz vörösbor
ízlés szerint erős paprika,erős Pista

Elkészítés:


A szalonnát apró kockára vágom, és kisütöm a zsírját. Beledobom egy darabban a börét is. Erre kerül az apróra vágott vöröshagyma és a paprika. Addig pirítom, folyamatos keveréssel, amíg üveges nem lesz a hagyma.
Mehet bele az apróra vágott paradicsom, és az összezúzott fokhagyma. Egy-két percig ezt is pirítom, majd rászórom a köménymagot és a pirospaprikát, jól elkeverem, és beleteszem az összevágott húst, és megsózom.
Folyamatosan kevergetve addig pirítom, amíg ki nem fehéredik a hús.
Addigra általában a hús (első sorban a só hatására) levet ereszt, ebben párolódik tovább, persze időnként meg kell keverni, rázogatni. Érdemes fedõt tenni rá, és az alatt párolni.
Ha lesülne zsírjára, akkor kevés vízzel (ami nem lepi el a húst) fel kell engedni. Mindig csak rövid lé, szaft legyen alatta. Utolsó felöntés a vörösborral történik, de ezzel már csak egy-két percig rotyogjon, és húzzuk le a tűzrõl.
Aki szereti az erõset, az az utolsó felengedés elõtt tegyen bele erõs paprikát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Köménymagos, főtt krumplival tálalom.-

Birkapörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Birka húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar HÚSVÉTI ROZMARINGOS-MUSTÁROS BÁRÁNYCOMB
HÚSVÉTI ROZMARINGOS-MUSTÁROS BÁRÁNYCOMB

A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük. Először elkészítjük a páclét. A pác összes összetevőjét keverjük össze egy tálban. A hússzeleteket alaposan me...

Elkészítési idő: 3 ÓRA
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bárányburger River Cottage módra
Bárányburger River Cottage módra

Száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a húspogácsához való római köményt, koriandert, borsot és fahéjat, majd mozsárban porrá őröljük, hozzáadjuk a chiliport, a paprikát, a szétzúz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csevap (mics)
Csevap (mics)

Háromszor ledaráljuk a húsokat, lényeg, hogy minél pépesebb legyen. Fűszerezzük (csombor,fokhagyma apróra vágva), mehet bele a szódabikarbóna, bors, só, majd a leszűrt húsleves.Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Körmös birkapörkölt bográcsban
Avatar Fülöp Zoltnné Kedvelnék Avatar Kis Franciska Kedvelnék
Körmös birkapörkölt bográcsban

A szalonnát kockákra vágjuk, kevés zsíron üvegesre sütjük. A nagyobb darabokra vágott vöröshagymát megdinszteljük, és köménymagot is pirítunk rajta. Először a feldarabolt körmöt...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk