Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csábító karaj a sütőből!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéskaraj
7 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
0,5 dl száraz vörösbor
1 evőkanál citromlé
friss zellerlevél
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhagymagerezddel együtt pépesítjük. Belekeverjük a citromlevet, a vörösbort és a paprikát is. A húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és leöntjük a paradicsomos turmixszal, a megmaradt fokhagymagerezdeket felvagdossuk és rászórjuk. 180 fokos sütőben 40-50 percen át sütjük, de többször megforgatjuk közben, hogy jól átsüljön.

Csábító karaj a sütőből!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

5 tojást sós vízben megfőzünk, megpucoljuk, A darált húst a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, 2 tojással, a zúzottfokhagymával és a finomra vágott hagymával összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szűz - Csabai titok - OK
Szűz - Csabai titok - OK

1. A csíkokra vágott húst hagymás olajon lepirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacon szalonnát, gombát és a csemege uborkát és tovább pároljuk. 2. Ekkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kínai sertéshús tojásos rizzsel
Kínai sertéshús tojásos rizzsel

A rizst megmossuk. Majd enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük. A szűzpecsenyét megmossuk, szárazra töröljük, vékony szeletekre vágjuk. Az ötfűszer-keveréket elkeverjük az étkezé...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Hátszínszelet borsómártással
Hátszínszelet borsómártással

A hátszínszeleteket hideg vízzel leöblítjük, jól leitatjuk, és mindkét oldalukat beszórjuk őrölt borssal. Az étolajat serpenyőben felforrósítjuk, a húst beletesszük, és mindkét old...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk