1 kg sertéskaraj
7 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 teáskanálnyi őrölt paprika
0,5 dl száraz vörösbor
1 evőkanál citromlé
friss zellerlevél
só, bors
olaj
A húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhagymagerezddel együtt pépesítjük. Belekeverjük a citromlevet, a vörösbort és a paprikát is. A húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és leöntjük a paradicsomos turmixszal, a megmaradt fokhagymagerezdeket felvagdossuk és rászórjuk. 180 fokos sütőben 40-50 percen át sütjük, de többször megforgatjuk közben, hogy jól átsüljön.
A szalonnát zsírjára pirítom, kiveszem a lábasból és félre teszem. A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom, fűszerpaprikával ráteszem a kicsi kockára v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot és a füstölt húst előző nap hideg vízbe tesszük. Másnap a hozzávalókat olyan edénybe készítsük össze, amit utána lefedve 5-6 órára betehetünk a sütőbe. Lehetőleg vasból vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk az inaktól, esetleges csontoktól. Sóval és tört színes borssal átdörzsöljük, beletesszük egy sütőzacskóba. Mellérakjuk a darabokra vágott hagymát, fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sertéslábakat gondosan letisztítjuk, leperzseljük, és váltott vizben tisztára mossuk. Tisztítás után minden lábat hosszában kettévágunk (csak a bőrét), majd bő vízben feltesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű