60 dkg darált sertéshús, vagy sertés- és marhahús vegyesen
25 dkg reszelt sajt
2-3 egész tojás /mérettől függ/
só
bors
2-3 kanál tejföl
A húst összekeverjük a sajttal, tojással, fűszerekkel. Ha picit száraznak tűnik adhatunk hozzá tejfölt. Majd tenyérnyi darabokat formázunk, és lisztben, tojásban, zsemlemorzsában panírozzuk. Majd kisütjük, mint a hagyományos rántott húst. Krumplipürével, rizi-bizivel, vegyes savanyúsággal vagy salátával egyaránt nagyon finom ebéd, vacsora.
A megmosott húst alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd forró serpenyőben, kevés olajon minden oldalán adjunk egy kis színt a húsnak. A páchoz 4 evőkanál olajhoz adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját sütés előtti nap bepácolom ebbe a pácba. Egy tálba összekeverem a pácot.1 ujjnyi vastagra, de inkább kicsit keskenyebbre szeletelem majd lekenem a tarját vele. Éjszakára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit és a padlizsánt felkockázzuk, nem apró, hanem inkább nagyobb darabokra vágjuk őket. Egy hagymát felszeletelünk. Az újkrumplikat fél centis karikákra szeleteljük és a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes