6 tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1 dl főtt fekete kávé
A krémhez:
4 dl tej
1 tojássárgája
8 evőkanál cukor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál liszt
30 dkg vaj
A tetejére:
22 dkg tejcsokoládé
fél evőkanál vaj
A tojások fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük és a tojáshabhoz adjuk. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd a habhoz adjuk. Összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet. A vajat a cukor felével kikeverjük, majd a kakaóport is hozzáadjuk. A tejet, a lisztet, a tojássárgáját és a cukor másik felét kikeverjük, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű krém lesz belőle. Majd kihűtjük és a vajkrémmel összekeverjük. A megsült, kihűtött piskótát háromba vágjuk és belocsoljuk a kávéval, majd megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és bevonjuk vele. Lehűtve szeleteljük.
A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit gőz fölött legalább 10 percig főzzük, majd összekeverjük a liszttel és a szódabikarbónával. Az összegyúrást követően 3 egyforma részre o...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krém elkészítése: Először a sodót készítjük el. Ha pudinggal csináljuk, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjü...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk. 6 dkg-os adagokra osztjuk, 12 darab lesz belőle, kerekre formázzuk (egyesével). Elkészítjük a tölteléket: a túrót tálba tesszük, a narancsot v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot és az élesztős tejet. A maradék tejet is hozzáö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes