Hozzávalók 4 főre
» 6-7 db kifli
» 2 evőkanál cukor
» 5 dl tej,
» 1/2 csomag mazsola
» 5dkg vaj
» csipet só
» 10 dkg mák
» 1csomag vanillin cukor
» 2 ek méz 1 rúd vanília kikapart belseje
» Mártáshoz: 1csomag vaníliás pudingpor, és a hozzáírt mennyiségű tej másfélszerese ,
» 1 csomag vanillincukor
» 1 kk cukor
A sütőt bekapcsoljuk 180°C fokra. A tejet csipet sóval, a vanília belsejével és a héjával együtt, vanillincukorral, cukorral és a vajjal felforraljuk, majd hozzáadjuk a mazsolát. Ledaráljuk a mákot és hozzákeverjük a cukrot. A kifliket karikára vágjuk, és egy kivajazott tálra rakjuk. Meglocsoljuk a tejjel, és a mákot rászórjuk. Így folytatjuk, amíg tart az anyagunk! A tetejét meglocsoljuk a mézzel, és a sütőben kb. 15 perc alatt ropogósra, sütjük. Amíg a guba sül, addig elkészítjük a vaníliapudingot a tasakon található leírás alapján, azzal a módosítással, hogy több tejet adunk hozzá, mivel mártás lesz. Cukorral és a vanillin cukorral ízesítjük
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: 1. Két dl tejben simára keverjük a zselatint, felfőzzük, majd addig szépen langyosra hűl, míg elkészítjük a tölteléket. 2. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA felkockázott hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a citrom lereszelt héját és a kikapart vanília magot. A tojás hozzáadásával a tésztát gombóccá gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű