40 dkg sertéscomb,
20 dkg gomba,
2 kis fej hagyma,
5 dkg liszt,
1 pohár tejszín,
1 csokor petrezselyem,
1 késhegynyi törött bors,
só ízlés szerint,
1/2 dl olaj,
1 tojássárgája,
1 gerezd fokhagyma.
A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagoljuk és megsütjük.
Ezután finom gombamártást készítünk tejszínnel úgy, hogy az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára fonnyasztjuk, a felszeletelt gombát belerakjuk, megsózzuk, törött borssal megszórjuk és megpároljuk úgy, hogy kevés húslevest vagy felfőzött ételízesítőt öntünk hozzá.
Egy csapott evőkanál lisztet, a tejszínnel simára keverünk és a gombához töltjük. A mártásba tegyünk sok vágott petrezselymet.
Amikor a hús megsült, tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a gombamártást. Párolt rizzsel tálaljuk.
Egy nagy serpenyőben pici olajat hevítünk. Beletesszük a kockákra vágott szalonnát és megsütjük. Hozzáadjuk a szintén apróra vágott hagymát és fokhagymát és megpirítjuk. A csíko...
Elkészítési idő:húst megmossuk, 5-6 szeletre vágjuk, ha szükséges egy kicsit klopfoljuk. A paradicsomot meghámozzuk, a paprikát megtisztítjuk, hozzáadjuk a bort és a fokhagymát, majd turmixoljuk....
Elkészítési idő:Egy serpenyőben felolvasztom a zsírt, és a felkockázott hagymát elkezdem megpirítani rajta. Hozzáadom a csíkokra szeletelt sertéscombot, sóval és borssal ízesítem. Minden oldalát...
Elkészítési idő: 70 perc