40 dkg sertéscomb,
20 dkg gomba,
2 kis fej hagyma,
5 dkg liszt,
1 pohár tejszín,
1 csokor petrezselyem,
1 késhegynyi törött bors,
só ízlés szerint,
1/2 dl olaj,
1 tojássárgája,
1 gerezd fokhagyma.
A felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csomagoljuk és megsütjük.
Ezután finom gombamártást készítünk tejszínnel úgy, hogy az apróra vágott hagymát zsíron aranysárgára fonnyasztjuk, a felszeletelt gombát belerakjuk, megsózzuk, törött borssal megszórjuk és megpároljuk úgy, hogy kevés húslevest vagy felfőzött ételízesítőt öntünk hozzá.
Egy csapott evőkanál lisztet, a tejszínnel simára keverünk és a gombához töltjük. A mártásba tegyünk sok vágott petrezselymet.
Amikor a hús megsült, tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a gombamártást. Párolt rizzsel tálaljuk.
Megsózzuk a húst, félre tesszük. Szálasra vágott hagymát elhelyezzük az üres lábasban. Egy másik serpenyőben nem túl kevés olajban megkapatjuk néhány másodpercig a húsok mindkét ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra felkockázott húst,fűszerezzük és fehéredésig pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, mikor már ke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűHa befűszereztük az oldalast 1-2 órára tegyük be a hűtőbe. A zöldségeket nagy darabokra szeleteljük. A tepsiben elrendezzük úgy, hogy a húsok legyenek felül a zöldségek alul,...
Elkészítési idő: 200 perc Nehézség: KözepesA tetszőlegesre vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzádobjuk a kés lapjával szétzúzott fokhagymákat, sót, borsot. A nyelvet alaposan megmossuk, és a hagymás ala...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű