250 gtúró
1 kis doboz33%-os habtejszín
2 csomagvaníliacukor
500 gfriss eper
1 kv. kanálporcukor (vagy több)
A túrót és a vaníliacukrot simára dolgozzuk.
A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a cukros túróhoz.
A megmosott és lecsepegtetett epret feldaraboljuk, majd a porcukorral együtt turmixgépbe tesszük és püré állagúra turmixoljuk. Néhány egész epret félreteszünk a díszítéshez.
Egy üvegpohárba felváltva belekanalazzuk a túrós krémet és az eperpürét. Jól kihűtjük és tálaljuk.
összegyúrni,hűtőbe rakni,fél centire kinyújtani,kiszaggatni,megsütni (én 170fokon 10percig villany sütőben), lekvárral összeragasztani kettőt és csokiba mártani.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kenyérsütő gép formájába rakom, alólra a tojássárgák, tej (éppencsak langyos, de legalábbis nem hűtőhideg) és rum, rámérem a lisztet, belereszelem a megmosott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. (Érdemes a citromok héját előző este lereszelni, hagyni megszáradni és másnap ledarálni. Lehet készen is kapni. Viszonylag drága. Akkor elég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKikeverem a tojásokat a cukorral. Hozzáadom a mézet, kakaót, vajat, 1 ek tejet és GŐZ fölött, folyamatosan keverve 5 percig főzöm. Leveszem a tűzről, belekeverem a szódabikarbón...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű