6
adagra
A chia pudinghoz
800 ml kókusztej
10 g kókuszreszelék
80 g chia mag
stevia növényi édesítő
A rétegezéshez
150 g mandula (szeletelt, pörkölt)
150 g gránátalma
A kókusztejet, és a kókuszreszeléket mérjük egy edénybe, majd keverjük össze habverővel. Így együtt felforraljuk. Elég, ha éppen csak felforr, azonnal húzzuk is le a tűzhelyről. Tegyük félre, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihűlt adjuk hozzá a chia magot és az édesítőt. Addig adagoljuk az édesítőt, míg ízlésünknek megfelelően édes lesz.
Keverjük össze alaposan. Hűtőbe téve 4 órán át hagyjuk állni.
Tálakba, vagy poharakba adagolva, a mandulával rétegezve kínáljuk az elkészült chia pudingot.
Teljes elkészülési idő
10 perc teendő + 1 óra hűtés + 4 óra pihentetés
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, alacsony kalóriatartalmú kókuszos chia puding recept! Ez a recept nem csak finom, de nagyon egészséges is, hiszen a chia mag omega-3 zsírsavban gazdag! Ha szeretnél egészségesen, finomat reggelizni, készítsd el akár minden nap!
A tésztához a puha margarint habosra keverem a cukorral, egyenként alaposan beledolgozom a két tojást, jöhet a csipetnyi só. Végül a pici sütőporral elkevert lisztet is beledolgozo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával kikeverjük, majd a lisztet és a tejet hozzáadva, habverővel állandóan kevergetve, gőzön sűrűre főzzük. A gázról levéve, még forrón h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két vékony lapot sütünk. Elkészítjük a főzött krémet. A tésztára kenjük a vaníliás krémet, erre kerül a tejszínhab. A tetejére kerül a kar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű