50 dkg reszelt alma
25 dkg liszt
1 tojás
1 sütőpor
fahéjas porcukor
Az anyagokat összedolgozzuk, kanál segítségével kis pogácsákat formázunk, és azonnal forró olajban kisütünk. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
A töltelékhez az almát egészen vékony és kis szeletekre vágjuk (nem reszeljük, mert sok levet enged, és péppé válik). A citromot rácsöpögtetjük, majd hozzáadjuk a mézet, nagyon kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához az egész tojásokat a vízzel felhabosítjuk, közben több adagban hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük, amíg a masszánk kifehéredik, és légiesen könnyűvé válik. Ekkor elektr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA kölest átmossuk forró vízben, majd a tej és víz keverékében puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, még lefedve tartjuk 10 percig, mert a gőzben is duzzad. A tojásokat szétválasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit apró kockákra daraboljuk. A tojás sárgáját a fehérjétől külön választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a többi hozzávalót össze dolgozzuk (a csoki darabkákat hagyjuk u...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű