1 1 tej,
15 dkg rizs,
4 tojás,
5 evőkanál cukor,
késhegynyi só,
1 citrom reszelt héja,
5 dkg mazsola.
A tejet felforraljuk, beleteszünk 3 evőkanál cukrot, hozzáadjuk a sót és tejberizst főzünk, langyosra hűtjük. A citromot megmossuk, megszárítjuk, és héjának csak a sárga részét finom reszelőn megreszelve, a rizsbe keverjük. A mazsolát megtisztítjuk, forró vízzel megmossuk, lecsurgatjuk, szintén a rizshez adjuk. Tetszés szerinti formát (puding- vagy őz- gerincforma, tűzálló tál, aszerint, hogy milyen felfújtat készítünk) szilárd zsírral (nem vajjal vagy margarinnal) egyenletesen kikenünk, liszttel megszórjuk. A felesleges lisztet a forma lebontásával eltávolítjuk. A tojások sárgáját egyenként elkeverjük a langyosra hűtött rizsben, a fehérjéből kemény habot verünk, a kemény habba erőteljes keverés közben, egyenként hozzáadunk 2 kanál cukrot, minden kanál cukrot jól eldolgozunk a habban. A felvert cukros habot részletenként, nagyon óvatosan hozzákeverjük a tojásos rizshez. Egy mozdulattal se keverjük tovább, csak amíg a habot egyenletesen elosztottuk. A kikent formát félig, legfeljebb 2/3-ad részig töltjük az anyaggal. 50-60 percig lassan sütjük vagy gőzöljük.
180 fokon 20 percet sütjük. Vanilia fagyival tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű◾️A kifliket felkarikázzuk. ◾️Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, az édesítőt és a reszelt citromhéjat. ◾️Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és kiseb...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukrot, a sütőporral elkevert lisztet és a vizet egy műanyagtálba tesszük és egy fakanállal csomómentesre keverjük. Jó sűrű masszát kell...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű