Családireceptkönyv.hu

Mascarponés krémtorta csokoládés habbal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás,
220-230 g cukor,
150 g liszt,
10 g vaníliás cukor,
10 g sütőpor,
A krémhez:

500 g mascarpone,
350 ml habtejszín (30% zsírtartalmú)
80 g porcukor,
erős főtt feketekávé (a belocsoláshoz).
A ganache:

100 ml habtejszín
180 g étcsokoládé
20 g vaj

Elkészítés:


Verjük fel a tojást a cukorral jó habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, amibe belekevertük a sütőport és a vaníliás cukrot. Kavargassuk, amíg a massza tetején buborékok jelennek meg. Öntsük bele az elkészített tésztát egy papírral kibélelt tortaformába és süssük 170-180 fokon kb. 25 percig. Ha megsült vegyük ki a tortaformából és tegyük egy rácsra hogy kihűljön. Mi egy kicsi tortaformát használtunk ( kb. 20 cm átmérőjűt), elosztottuk a tésztát kettőbe és két piskótát sütöttünk belőle. Mind a kettőt elvágtuk, így 4 darab tortalapunk lett. Ha azt szeretnéd, hogy a sütemény magas legyen, így készítsd el.Verjük fel a habtejszínt a krémhez. A mascarponét keverjük ki a porcukorral és kavarjuk hozzá a tejszínhabot. Használjunk spatulát a krém összekeveréséhez, nagyon habos és selymes krémet kapunk így. Főzzünk egy jó erős kávét és locsoljuk meg a piskótalapokat vele.Minden lapot kenjünk meg vastagon a krémmel és tegyük őket egymásra.Ha azt szeretnénk, hogy egyenes legyen a torta, tegyük kapcsos tortaformába és néhány órán át hagyjuk hűtőben pihenni.Genache krém: törjük a csokoládét kisebb kockákra, a tejszínt tegyük egy edénybe és melegítsük fel, de ne főzzük. Öntsük a csokoládéra, keverjük jól össze és tegyünk bele egy darab vajat, azzal is kavarjuk el és hagyjuk hűlni. Tegyük be pár percre a hűtőbe, hogy a krém sűrűsödjön. Vegyük ki a krémet a hűtőből és robotgéppel verjük fel, hogy sűrű és habos legyen. A tortát vegyük ki a formából és vonjuk be vele.Tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel díszíthetjük.

Mascarponés krémtorta csokoládés habbal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Püspökkenyér - Gyümölcskenyér
Püspökkenyér - Gyümölcskenyér

Először a lisztet kimérem egy tálba, aztán hozzáadom a felkockázott aszalt gyümölcsöket, és kézzel összedogozom, hogy ne legyenek összeragadva a kis gyümölcs darabkák, aztán hozzáa...

Elkészítési idő: 1óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sütőben sült töltött fánk
Sütőben sült töltött fánk

Az élesztőt 1 kiskanál cukorral és 1 dl tejjel felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk, a maradék cukrot elkeverjük benne. A lisztet egy tálba tesszük, beleszórjuk a csipet sót, elkeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Aranygaluska
Aranygaluska

Megdagasztjuk a tésztát, majd kétszeresére kelesztjük. Tűzálló tálat kikenni vajjal és darált dióval. A többi diót a cukorral elkeverni, a vajat megolvasztani. A megkelt tésztát...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk