Pentru foile de cacao avem nevoie de:
300 g faina
10 g untura sau margarina(eu am pus untura)
1 ou
100g zahar pudra
1 lingura cacao
1/2 plic praf de copt(eu am pus bicarbonat)
Blat galben:
6 oua
10 linguri apa calduta
230 g faina
1/2 plic praf de copt
Crema:
70 g faina
500 ml lapte
250 g zahar
1 pachet unt sau margarina(eu am pus 1 cub de rama)
Cum procedam pentru foi:
Din aceste ingrediente se framanta un aluat elastic si daca iese prea vartos se pot adauga 2 linguri de smantana. Din acest aluat se fac 2 bile din care se coc 2 foi pe dosul tavii, 10 minute la foc mediu.
Cum procedam pentru blat:
se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga apoi treptat apa calduta, pana se obtine o compozitie groasa si spumoasa.Se adauga faina,praful de copt si la urma albusurie bine batute spuma. Se coace (se incearca scu scobitoarea) in tava in care am pus hartie de copt.
-amestecam 1 minut faina, laptele, zaharul cu mixerul iar apoi punem pe foc si amestecam cu lingura de lemn pana se ingroasa. Se lasa la racit. Margarina trebuie sa fie la temp. camere.
Cand crema s-a racit se incorporeaza crema in margarina(eu am pus cubul intreg de rama in crema si am amestecat cu mixerul si a fost ok)
Asamblare:
-foaia maro, crema, blat galben, crema, foaia maro, zahar pudra
Eu am facut asa: am pus glazura de ciocolata peste foaia maro, deoarece i s-a parut cam tare foaia maro. Peste am picurat cioco alba topita.
A céklát megpucoltam, feldaraboltam, feltettem annyi vízzel főni, ami épp ellepte. Kb 25 percig fortyogott. Közben a vajat megolvasztottam a csokival. Egy nagy tálba öntöttem, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és az élesztőt egy nagyobb tálba szitáljuk, a liszt közepére krátert készítünk A tejet beleöntjük egy kisebb lábasba és hozzáadjuk a margarint, a sót, a tojássárgáját, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz