7 tojás,
7 ek. cukor,
1 sütőpor,
1 vanília cukor,
7 ek. liszt,
2 ek. olaj,
1 citrom reszelt héja,
Töltelék
50 dkg túró,
20 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1 tubus tejszínes krémsajt,
1 citrom reszelt héja,
1 vanília,
4 dl szénsavas narancslé,
1 cs vaníliás pudingpor,
4 ek. cukor,
A tojásból és a felsorolt anyagokból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha kihűlt ketté vágjuk, vékonyan megkenjük lekvárral és a túró krém felével.Erre tesszük a másik fél piskóta lapot , szintén lekvárral megkenjük és rá a túró krémet. A narancsléből és a pudingporból sűrű krémet főzünk .Ezzel kenjük be a sütemény tetejét, ha megszilárdult éles késsel szeleteljük.
Díszíthetjük olvasztott csokival.
A 8 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. A tepsit zsírral vékonyan megkenjük rétesliszttel megszórjuk, ebbe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a tészta hozzávalóit. Bedagasztjuk,majd duplájára kelesztjük. Ha megnőtt, 4 részre osztjuk, egyenként vékonyr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A lisztet, morzsát és a sütőport összekeverjük, majd óvatosan a tojáshabba dolgozzuk az olajjal együtt. 22x36 cm-es, z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgájával kikeverem a cukrot habosra. 2. Belekeverem a tejet. 3. Felverem habnak a tojásfehérjéket. 4. A lisztet összekeverem a sütőporral, sóval. 5. Kana...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz