7 tojás,
7 ek. cukor,
1 sütőpor,
1 vanília cukor,
7 ek. liszt,
2 ek. olaj,
1 citrom reszelt héja,
Töltelék
50 dkg túró,
20 dkg margarin,
25 dkg cukor,
1 tubus tejszínes krémsajt,
1 citrom reszelt héja,
1 vanília,
4 dl szénsavas narancslé,
1 cs vaníliás pudingpor,
4 ek. cukor,
A tojásból és a felsorolt anyagokból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha kihűlt ketté vágjuk, vékonyan megkenjük lekvárral és a túró krém felével.Erre tesszük a másik fél piskóta lapot , szintén lekvárral megkenjük és rá a túró krémet. A narancsléből és a pudingporból sűrű krémet főzünk .Ezzel kenjük be a sütemény tetejét, ha megszilárdult éles késsel szeleteljük.
Díszíthetjük olvasztott csokival.
A sütőt 200 fokra előmelegítem légkeverés nélkül (légkeveréssel 175 fokra). A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztom. A sárgáját a cukorral a vaníliás cukorral és a mézzel hab...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját a cukorral robotgéppel fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a citrom kifacsart levét és lereszelt héját, a felolvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTovábbá: kerek babapiskóta tojás-, karamellás- vagy másmilyen édes likőr (a legjobb a házi sűrített tejből mert az sűrű és a spiccekből nem folyik ki, de boltit is lehet használn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojások sárgáját a fele cukorral jó habosra kikeverjük. A tojás fehérjét a cukor másik felével, csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű