menu

Családireceptkönyv.hu

Virslis-gombás finomság


Írta:

Elk. idő: 85 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Elküldöm
Virslis-gombás finomság Blundell tésztából
ráérős recept 85 perc / előkészület: 55 perc sütés: 30 perc
receptkönyvbe hozzászólások (2) jegyzet
hirdetés

megnézek más tésztában sült hús recepteket is!
story

Az internetről vettem az ötletet, ott nem tudom, milyen tésztából készült. Úgy gondoltam, hogy erre a célra a Blundell tésza lesz az, amiből én ki szeretném próbálni. A családomnak ízlett, de menetközben már születtek további ötleteim a töltelék összetételével kapcsolatban, de azt majd legközelebb.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához
25 dkg finomliszt
3 dkg margarin
1 tk só
7 g élesztő
1 db tojás
5 ek langyos víz
3 dkg cukor
A szélére
15 dkg vaj (vagy margarin)
20 dkg virsli
A közepébe
50 dkg gomba
1 közepes fej vöröshagyma
4 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
A tetejére
1 db tojás
15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:


A tésztához egy keverőtálba szitáljuk a lisztet. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vízzel elkevert tojást. (A víz mennyisége a tojás mérete miatt változhat.) Sima, puha tésztává dagasztjuk és szobahőmérsékleten, letakarva 15 percet pihentetjük.
A 15 dkg vajat vagy margarint, két zacskó között egy nyújtófával 12 mm vastag, 12×12 cm-es négyzetté alakítjuk. Nyújtsuk ki a tésztát 28x28 cm-es lappá, tegyük a közepére a vajat, hajtsuk rá a tészta két oldalát úgy, hogy a szélei fedjék egymást. Fordítsuk át az egészet és a másik két oldalát is hajtsuk fel. A széleit nyomogassuk össze és nyújtsuk ki. A hossza a szélesség háromszorosa legyen.
Egy szimpla hajtogatást alkalmazunk, széleit összenyomkodjuk, 15 perces pihenőkkel még vagy háromszor megismételjük, szimpla hajtogatásokat alkalmazva. Ne ijedjünk meg, ha kicsit kijön a vaj, lisztezzük meg és tegyük pihenni a hűtőbe 1,5 órára (hajtogatás előtt a lisztet seperjük le róla).
A hajtogatások között elkészítjük a gombát. Az apróra vágott vöröshagymát ledinszteljük, rátesszük a szeletelt gombát, fél pohár vizet öntünk alá, sózzuk, borsozzuk, majd zsírjáig pároljuk.
A tésztát egy 40 cm-es átmérőjű kör alakúra nyújtjuk, szélét körbe tojással megkenjük.
A virsliket keresztben kettévágjuk, a szélektől beljebb körberakjuk a tésztán úgy, hogy a tészta szélét ha behajtogatjuk, befedjék a virslit, a tojással megkent rész a virsli belső oldalánál megragassza a tésztát.
Kb 3 centinként a virslivel töltött részt bevágjuk, egyet csavarunk rajta (kifordítjuk), hogy látszanak a virslidarabok - nem baj, ha nem szabályos kerek-.
Közepére halmozzuk a ledinsztelt gombát, rászórjuk a reszelt sajtot, tojással körbekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tolva pirosra sütjük.

Virslis-gombás finomság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Ropogós csirkeszárny 2.
Ropogós csirkeszárny 2.

összekeverni bepácolni lehet 1 éjszakára. Másnap sütőben sütni ropogósra.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Pulyka Stroganoff módra
Pulyka Stroganoff módra

A pulykahúst felvágjuk, majd serpenyőben vajon átsütjük. Ha megpirult, kiszedjük. A serpenyőben megpirítjuk a gombát. Visszatesszük rá a húst, felöntjük tejszínnel, fűszerezzük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bazsalikomos-paradicsomos spagetti csirkemellel
Bazsalikomos-paradicsomos spagetti csirkemellel

A csirkemellet bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, kevés olajon kb. 4-5 percig pirítjuk mindkét oldalát, majd félrerakjuk. A fokhagymát apróra vágjuk, a koktélp...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mogyi77
Paradicsomos rakott csirke recept
Paradicsomos rakott csirke recept

1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk-borsozzuk és meghintjük oregánóval. 2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és nagy lángon megpirítjuk a húsok...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk