egy 25 x 39 cm-es tepsihez:
50 dkg cseresznye
30 dkg liszt
15-20 dkg kristály cukor
csipet só
1 csomag sütőpor
3 egész tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 dl étolaj
4 dl tej
reszelt narancshéj (szárított)
2 dkg vaj
5 dkg barna cukor a tepsi szórásához
A cseresznyét magozzuk ki, majd tegyük félre.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, a csipet sóval és a kristálycukorral.
Egy tálba üssük bele az egész tojásokat, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a narancshéjat, az olajat és a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára. Ezután fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keverékhez úgy, hogy sima masszát kapjunk.
Az előmelegített sütőbe helyezzük be egy pár percre az üres tepsit, hogy felmelegedjen, majd vegyük ki, és beleljük ki sütőpapírral.
Ezután kenjük meg a vajjal, és egyenletesen szórjuk rá a barna cukrot, majd pakoljuk rá a kimagozott cseresznyét. Az előzőleg összekevert tésztát ezután óvatosan öntsük rá a cseresznye tetejére.
Helyezzük be az előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 35-40 perc alatt süssük addig, hogy a teteje szép aranybarna legyen (én légkeverésnél 150 fokon 35 percig sütöttem). Ezután vegyük ki a sütőből, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a tetejét szórjuk meg porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
Egy nagyobb lábasban felforraljuk a hozzávalókat a kukorica pehely kivételével. Amikor felforrt, belekeverjük a kukorica pelyhet, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és formázzuk, az – az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaprot mosd meg és vágd apróra. A tojásokat tedd egy tálba, sózd meg és verd fel, tedd bele a cukrot és verd tovább. Add hozzá a lisztet a tejet és a már kihűtött olvasztott vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a tojássárgákkal, cukorral, sóval és a tejföllel levestészta keménységűre összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval téglalap alakúra felvágjuk. A közepén kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű