Családireceptkönyv.hu

citromos joghurthab


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 3 adaghoz:
-200 ml habtejszín
-200 g görög joghurt
-70 g nyírfacukor*
-4 g zselatin
-0,5 dl hideg víz
-2 kezeletlen citrom reszelt héja
-1 citrom leve
(+1 csomag habfixáló, ha valaki biztosra akar menni).

Elkészítés:


A citromokat alaposan mossuk meg. Reszeljük le a héjukat és az egyiknek facsarjuk ki a levét. A kimért zselatint áztassuk 0,5 dl hideg vízbe és várjunk amíg megduzzad. Keverjük hozzá a joghurtot és a nyírfacukrot. Folyamatosan kevergetve hevítsük fel amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. FORRALNI NEM SZABAD!!! Ha ezzel kész vagyunk, keverjük bele a citromhéjat és a citrom levét, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg(!) tejszínt verjük habbá és forgassuk a citromos-joghurtos alapba. Én kézi habverővel még habosítottam egy kicsit. Töltsük kisebb poharakba és néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni.

citromos joghurthab

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kakaós - Kakaós süti 2 - OK
Kakaós - Kakaós süti 2 - OK

1. A cukrot, a margarint és a tojásokat habosra kikeverjük. 2. Utána hozzáöntjük a tej felét, végül a kakaóport is belekeverjük. 3. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Citromos szelet 2.
Citromos szelet 2.

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25 × 39 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Boci szelet
Boci szelet

Először a túró tölteléket készítjük el. Ehhez a túrót összekeverjük a búzadarával, a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tésztához a tojások sárgáját habosra keverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pihe-puha mákos-almás
Pihe-puha mákos-almás

A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk