Családireceptkönyv.hu

citromos joghurthab


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 3 adaghoz:
-200 ml habtejszín
-200 g görög joghurt
-70 g nyírfacukor*
-4 g zselatin
-0,5 dl hideg víz
-2 kezeletlen citrom reszelt héja
-1 citrom leve
(+1 csomag habfixáló, ha valaki biztosra akar menni).

Elkészítés:


A citromokat alaposan mossuk meg. Reszeljük le a héjukat és az egyiknek facsarjuk ki a levét. A kimért zselatint áztassuk 0,5 dl hideg vízbe és várjunk amíg megduzzad. Keverjük hozzá a joghurtot és a nyírfacukrot. Folyamatosan kevergetve hevítsük fel amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik. FORRALNI NEM SZABAD!!! Ha ezzel kész vagyunk, keverjük bele a citromhéjat és a citrom levét, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. A hideg(!) tejszínt verjük habbá és forgassuk a citromos-joghurtos alapba. Én kézi habverővel még habosítottam egy kicsit. Töltsük kisebb poharakba és néhány órára tegyük a hűtőbe dermedni.

citromos joghurthab

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Gyors keksz
Gyors keksz

A vajból és a finom cukorból készítsünk könnyű, lágy alapot, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk tésztát. Alakítsunk ki egy hosszú formát. Egy fóliára szórjunk némi cukrot, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiramisu
Tiramisu

Három tálat előveszek. 1.tál: felverjük a tejszínt a habfixálóval és vanília cukorral. 2.tál: megcsináljuk a pudingot, de csak 3 dl tejjel. 3.tál: a Party vajkrémet 3 ek....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Muffin(vacsi)
Muffin(vacsi)

össze kell keverni

Elkészítési idő: 20 p
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk