Hozzávalók
kb.
16
darabra
1 bögre cukor - barna
1 bögre margarin
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
12 g vaníliás cukor - bourbon
12 g sütőpor
1.5 bögre búzaliszt (BL55)
4 bögre zabpehely
100 g étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
Elkészítés
A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliás cukrot, az átszitált sütőport és a lisztet. Elkeverjük. Legvégül beleforgatjuk a zabpelyhet és a reszelt csokoládét is.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kanállal kis kupacokat halmozunk rá. Hagyjunk köztük pici helyet, mert egy kicsit megnőnek.
180 C fokon 15 perc alatt arany barnára sütjük őket. Dobozba téve sokáig megtartja frissességét. Ha nincsen barna cukrunk a kristálycukor is megfelelő hozzá.
20 dkg cukrot világos barnára pörkölünk, 2 dl vízzel felengedjük, olvadásig forraljuk. 4 tojássárgát 15 dkg cukorral kikeverünk, a 4 tojásfehérjét habbá verjük,30 dkg lisztbe bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 részre osztjuk. Cipókat formázunk ,majd 20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe terítünk egy lapot, megszórjuk a l...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk,össze gyúrni,kinyújtani,tölteni és sütni.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű