Hozzávalók
kb.
16
darabra
1 bögre cukor - barna
1 bögre margarin
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
12 g vaníliás cukor - bourbon
12 g sütőpor
1.5 bögre búzaliszt (BL55)
4 bögre zabpehely
100 g étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
Elkészítés
A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral. Apránként hozzáadjuk a tojásokat, majd a vaníliás cukrot, az átszitált sütőport és a lisztet. Elkeverjük. Legvégül beleforgatjuk a zabpelyhet és a reszelt csokoládét is.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kanállal kis kupacokat halmozunk rá. Hagyjunk köztük pici helyet, mert egy kicsit megnőnek.
180 C fokon 15 perc alatt arany barnára sütjük őket. Dobozba téve sokáig megtartja frissességét. Ha nincsen barna cukrunk a kristálycukor is megfelelő hozzá.
A tojások sárgáját a cukorral összekeverjük. A tejet, az olajat és a vaníliát is hozzáadjuk. Jól kikeverjük és a lisztet, a kávéport és a sütőport is beledolgozzuk. A tojások fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrémhez: 1 liter tej 14 dkg búzadara 20 dkg porcukor 25 dkg margarin 1 csomag vaníliás cukor Tetejére: Kb 4 dkg kakaópor
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást is, ezt követően a többi hozzávalót is a csokoládé kivételével. Összekavarjuk, majd mikor már szilárd állagú a massza, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet a vajjal és a gyümölcslével összegyúrjuk és a tortaforma alját kibéleljük vele. A túrót áttörjük és összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű