A piskótához:
6 db tojás
15 dkg cukornak megfelelő édesítő (DW cukorhelyettesítő ITT!)
5 dkg zsírszegény kakaópor (holland kakaópor ITT!)
egy kevés őrölt fahéj (fahéj ITT!)
szerecsendió
szegfűszeg (őrölt szegfűszeg ITT!)
csipet só
A krémhez:
5 dl cukormentes, zsírszegény habtejszín
10 dkg minimum 90%-os kakaótartalmú cukormentes étcsokoládé
2 db habfixáló
édesítő
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük az édesítővel, a fűszerekkel és a sóval.
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgájához, majd elkeverjük az átszitált kakaóporral.
30X40-es sütőpapírral kibélelt keskeny peremű tepsiben 190 fokon tűpróbáig sütjük (max. 15 perc). Rácson kihűtjük kb. 5 perc alatt, majd 3 egyenlő részre vágjuk.
A tejszínt az édesítővel habbá verjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhabhoz adjuk. Közékeverjük a habfixálót és kemény habbá verjük a keveréket.
Ezzel megkenjük-rétegezzük a piskótát.
A tetejét tetszés szerint díszítjük. A legjobb, ha 1 napot áll a hűtőben, hogy tökéletes állagot kapjon.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, óvatosan hozzákeverjük a porcukrot, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport. A citrom héját lereszeljük, kifacsarjuk a levé...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük, hozzátesszük a zsírt, a tojást, majd a lisztet. (A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert függ a krumpli "milyenségétől"...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót összekeverjük egy nagy tálban. A masszát 10 percig állni hagyjuk, majd papírkapszlival bélelt muffinformába töltjük, és 200 fokon 15 perc készre sütjük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zsírt a 12,5 dkg liszttel jól kikeverjük. A 30 dkg liszthez, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, valamint a langyos vízzel elkevert ecetet. Alaposan összedolgozzuk, ha már hóly...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű