100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
60 g vaj
60 g eritrit
1 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
A vajat elkeverem az eritrittel, majd hozzáadom a tojást, és ezzel is elegyítem.
A liszteket összekeverem a sóval és a sütőporral, majd ezt is a vajas masszához adom.
Fóliába csomagolom és legalább egy órára, de akár egy éjszakára is hűtőbe teszem.
Pihentetés után előmelegítem a sütőt 180°C-ra.
A tésztát előveszem, kinyújtom körülbelül 2 mm vastagra és formára szaggatom és a darabokat megszurkálom.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Fagyasztóba tettem 15 percre. Ezután 3 mm-re nyújtottam,cakkos szaggatóval kiszúrtam. Egy nagy lemez tepsit befedtem sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás fehérjét habbá verjük, sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a fűszereket majd a lisztet is. Végül belefogatjuk a habot é megsütjük a piskótát
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A diót és a mandulát megdaráljuk (én konyhai robotgépbe tettem őket, így nem volt nehéz J) Az egész tojásokat habverővel alaposan kikeverjük a kétf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, így sűrű tésztát kapunk. A serpenyőben vajat forrósítunk, majd kisütjük a palacsintákat.
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Könnyű