Hat darab kosárka hozzávalói:
20 dkg sovány, vagy zsírszegény túró (inkább krémes, mint rögös - a legjobb az Aldis 0,2%-os zsírtartalmú változat)
75 g zabkorpa
kb. 65 g cukornak megfelelő édesítő (én 13 édesítőtablettát tettem bele porítva)
25 g fehérjepor tetszőleges ízben (helyettesíthető +25 gramm zabkorpával)
csipetnyi őrölt vanília, vagy egy tk. vaníliás xilit
pici csipet só
A kókuszhabhoz 2 tojásfehérjére, egy pici csipet sóra, 30-40 g cukornak megfelelő édesítőre (én egy kiskanál folyékony édesítőt adtam hozzá), és 30 g kókuszreszelékre van szükség. A tetejére 10 deka epret tettem összesen, ennek megfelelően számoltam a kalóriaértékeket, de természetesen lehet többet is ízlés szerint.
Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, ha nem áll össze, pár csepp tejjel segíts rajta. Egy szilikonos muffinsütő forma mélyedéseit béleld ki egyenletesen a tésztával, így kapod a kosárka formát. 170-180°C-os sütőben 8-10 perc alatt megsül. Csak akkor szedd ki a formából, ha teljesen kihűlt, előtte könnyen eltörik, szétesik.
A tojásfehérjéket az édesítővel és a csipet sóval gőz fölött verd kemény habbá, majd evőkanállal forgasd bele a kókuszreszeléket is. Az epret szeleteld fel, egy részét oszlasd el a kosárkák alján, borítsd be a habbal, majd a tetejét szintén eperrel díszítsd. Egy töltött kosárka átlagosan 135 kalóriát, 10,7 g szénhidrátot, 11,8 g fehérjét, illetve 5,3 g zsírt tartalmaz.
A méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel összedolgozzuk, majd egy frissen tartó fóliával (folpack) bélelt kenyérformába nyomkodjuk. Éjszakára, vagy öt-hat órára hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást és a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeskelt tészta Az élesztőt szokásos módon, cukrozott langyos tejben megáztatjuk. Közben egy tálba kimérjük az összes hozzávalót, majd az élesztős tejet is hozzáöntjük. Viszonylag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű