Családireceptkönyv.hu

Kókuszhabos kosárka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hat darab kosárka hozzávalói:

20 dkg sovány, vagy zsírszegény túró (inkább krémes, mint rögös - a legjobb az Aldis 0,2%-os zsírtartalmú változat)
75 g zabkorpa
kb. 65 g cukornak megfelelő édesítő (én 13 édesítőtablettát tettem bele porítva)
25 g fehérjepor tetszőleges ízben (helyettesíthető +25 gramm zabkorpával)
csipetnyi őrölt vanília, vagy egy tk. vaníliás xilit
pici csipet só

Elkészítés:


A kókuszhabhoz 2 tojásfehérjére, egy pici csipet sóra, 30-40 g cukornak megfelelő édesítőre (én egy kiskanál folyékony édesítőt adtam hozzá), és 30 g kókuszreszelékre van szükség. A tetejére 10 deka epret tettem összesen, ennek megfelelően számoltam a kalóriaértékeket, de természetesen lehet többet is ízlés szerint.

Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, ha nem áll össze, pár csepp tejjel segíts rajta. Egy szilikonos muffinsütő forma mélyedéseit béleld ki egyenletesen a tésztával, így kapod a kosárka formát. 170-180°C-os sütőben 8-10 perc alatt megsül. Csak akkor szedd ki a formából, ha teljesen kihűlt, előtte könnyen eltörik, szétesik.

A tojásfehérjéket az édesítővel és a csipet sóval gőz fölött verd kemény habbá, majd evőkanállal forgasd bele a kókuszreszeléket is. Az epret szeleteld fel, egy részét oszlasd el a kosárkák alján, borítsd be a habbal, majd a tetejét szintén eperrel díszítsd. Egy töltött kosárka átlagosan 135 kalóriát, 10,7 g szénhidrátot, 11,8 g fehérjét, illetve 5,3 g zsírt tartalmaz.

Kókuszhabos kosárka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Bögrés Raffaello
Bögrés Raffaello

A méréshez használt bögre mérete 3 dl. A tojásokat egészben felverjük, majd tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GESZTENYÉS ALAGÚT - SÜTÉS NÉLKÜL
GESZTENYÉS ALAGÚT - SÜTÉS NÉLKÜL

Elkészítése: 1. A tészta hozzávalóit géppel vagy kézzel összedolgozzuk, majd egy frissen tartó fóliával (folpack) bélelt kenyérformába nyomkodjuk. Éjszakára, vagy öt-hat órára hűt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli szelet
Bejgli szelet

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral és egy csipet liszttel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük, a vajjal elmorzsoljuk, a tejhez hozzáadjuk a cukrot, tojást és a só...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Zwetschgendatschi vajas morzsával
Zwetschgendatschi vajas morzsával

kelt tészta Az élesztőt szokásos módon, cukrozott langyos tejben megáztatjuk. Közben egy tálba kimérjük az összes hozzávalót, majd az élesztős tejet is hozzáöntjük. Viszonylag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk