Hozzávalók az alaphoz: (18 cm-es tortaformához)
1 tojássárgája
80 g Diawellness 50%-os liszt
csipetnyi szódabikarbóna
édesítő (nálam kb. 10 g Diawellness négyszeres erejű édesítő)
egy kevés reszelt citromhéj
10 g puha kókuszolaj
30 g tejföl (vagy joghurttal is jó lehet)
A túrós részhez:
30-40 g cukormentes baracklekvár (nálam Diawellness – ezt használtam)
250 g túró
50 g tejföl (vagy joghurt)
édesítő (nálam kb. 15 g Diawellness négyszeres erejű édesítő)
1 tojás
20 g zabkorpa
egy kevés Bourbon vanília őrlemény vagy vanília aroma
A tetejére:
kb. 50 g cukormentes baracklekvár (nálam Diawellness –
1 tojásfehérje
20 g poreritrit
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Én aprítógépbe adagoltam mindent, majd alaposan összekevertem, kiborítottam és összegyúrtam.) Kinyújtjuk, és – sütőpapírral bélelt – formába tesszük, majd betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, tojást, édesítőt, zabkorpát, vaníliát és alaposan elkeverjük. Az alapot megkenjük lekvárral, ráöntjük a túrós krémet és előmelegített sütőben megsütjük. (Gázsütőben 4-es fokozaton – ez kb. 180 fok lehet – kb. 30 percig sütöttem. Én nem sütöttem elő a tésztát, nekem jó lett így is, de akár be lehet tenni kb. 10 percre a sütőbe mielőtt rákerül a krém.) Miközben sül a torta kemény habbá verjük a tojásfehérjét az édesítővel és habzsákba vagy nylon zacskóba kanalazzuk. A torta tetejét megkenjük lekvárral, a tojásfehérjével berácsozzuk a tetejét és visszatesszük a sütőbe, amíg egy kis színt kap a hab. (Nekem kb. 13-15 perc volt.)
Szénhidrát és kalória: Az egész adag: 62 g ch és 1020 kcal. 8 szeletre vágva, 1 szelet: 8 g ch és 127 kcal. 100 grammra kiszámolva: 10,5 g ch és 176 kcal.
1. Az élesztőt elkeverem 1 evőkanál tejfölben. A lisztben a cukrot és a sót elkeverem, beleteszem a zsírt, az élesztővel elkevert tejfölt és + még annyi tejfölt, hogy egy jól nyúj...
Elkészítési idő:A 2 csomag pudingport 1 dl vízzel mix-fixben elkeverjük. Az almát 4 dl vízben a cukorral megpároljuk (10-15 perc). Ha puha, hozzákeverjük az oldott pudingot. Jól összekeverjük és a...
Elkészítési idő: