1 kisebb sütőtök,
1 cékla,
1-2 szál zöldhagyma
1-2 gerezd fokhagyma,
fűszerek: zeller zöldje, petrezselyem, curry, bors, só, kakukkfű,
zabkorpa (elhagyható)
kevés kókuszolaj
alaplé
kevés tej/tejszín/natúr johurt
Kókuszolajon a karikára vágott hagymát üvegesre pirítjuk.
A megpucolt sütőtököt és a céklát felkockázzuk, majd hozzárakjuk a hagymához.
Felöntjük annyi zöldséglével, hogy éppen ellepje, sózzuk, borsozzuk. Puhára párojuk.
Közben megpucoljuka fokhagymát, és előkészítjük a fűszereket. (felaprítjuk, ha frisset használunk.)
Ha megpuhult a tök és a cékla, beletesszük a fokhagymát és a fűszereket. Pár perc múlva botmixerrel pürésítjük.
Zabkorpával és kevés tejjel/tejszínnel/joghurttal sűríthetünk rajta.
A sárgaborsót megmossuk és egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel és egyszer felforraljuk, majd leszűrjük. A sárgaborsót újra feltesszük főni, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagym...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA főzelékhez vágd kockákra a megtisztított édesburgonyákat, majd öntsd fel egy kis vízzel, kb. a harmadáig. Mivel nem fogjuk besűríteni, ezért tényleg csak kevés vizet rakj alá. Do...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét 12 órát áztatom (hogy ne bántsa a hasam), közben 4 alkalommal lecserélem az áztató vizet. A lencsét hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a babérlevelet, megsózzuk, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikára, a karalábét pedig kis hasábokra vágjuk. Én mirelitet vettem. Találtam olyan franciasaláta mixet, amiben pont ezek voltak. Kevés va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű