2,5 dl víz
20 dkg cukor
12,5 dkg kakaópor holland
1 szál vanília
1 rúd fahéj
csipet só
Tegyük egy fazékba a cukrot,vizet,fahéjat és sót.
Kaparjuk ki a hosszában felvágott vaníliarúd belsejét és keverjük a fazékban lévőkhöz, majd dobjuk bele a vaníliarudat is.
Forraljuk fel és habverővel keverve szórjuk bele a kakaóport is.
Folyamatosan keverve főzzük 5 percig, majd töltsük széles szájú üvegbe.
Kihűlés után besűrűsödik.
Nagyon csokis és a benne lévő cukor ellenére sem túl édes,sűrűn folyós
öntet,ami csokisabb ízű az összes boltinál.Akár fagylaltra, akár süteményre locsolva vagy forró tejben elkeverve nagyon finom.
Elkészítése: • A tészta elkészítése: • Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: a puha vajat a cukrokkal keverd ki mixerrel. A szobahőmérsékletű tojásokat üsd egy kis tálba, add hozzá a langyos tejet, vanília eszenciát és keverd el. Majd add hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA habtejszínt egy lábasban meglangyosítjuk (vigyázzunk, hogy ne forrjon fel) és belekeverjük a zselatinfixet. Amikor már csomómentes, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a túrót, a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszegyúrjuk nem kelesztjük, pihentetjük míg a tölteléket elkészítjük A porcukrot vízzel felforraljuk és elosztva a töltelékre öntjük, ha nem elég híg pici méz vagy lekvár, ha túl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű