6 db M – es méretű tojás
15 dkg darált dió
20 dkg darált mák
15 dkg eritrit
30 dkg meggy (egy kis lével együtt)
pár csepp citromlé
késhegynyi szódabikarbóna
2 ek. olívaolaj
egy mk. fahéj
egy mk. szegfűszeg
A tojásokat kézi habverővel egyneműre keverjük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben 40 perc alatt készre sütjük.
Én 170 Celsius – fokon sütöttem, alul – felül fokozaton, hogy ne száradjon ki. A szeleteléssel érdemes várni, hogy kihűljön a pite, így nem fog sem ragadni, sem morzsálódni és a papír is könnyen lehúzható róla.
Meggy helyett bármilyen gyümölcs jó bele, amit szerettek és ha diót nem akartok tenni hozzá, 1:1 – ben helyettesítsétek mákkal.
A tészta hozzávalóit dagasztó gépbe mérjük bele, kezdjük el össze dagasztani. Fényes, könnyű tésztát kapunk. A lisztet a hájjal jól összedolgozzuk, 3 egyenlő részre osztjuk.A tész...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Könnyű30 dkg lisztből 15 dkg margarinnal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és 1 dl tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, 180 fokos süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba két deci vízbe beleöntjük a cukrot, a mézet, a picurka sót, és a tűzhelyen összeolvasztjuk. Felforraljuk, és megvárjuk, amíg az edényben kicsit visszahúzódik a habja....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcukrász reci :Piskótalap (tortához, szeletes süteményhez) Egy nagy kb. 40x35 cm –es tepsiben sütött tésztához. Hozzávalók és elkészítés : 5 egész tojás, 20 dkg "cukor", 5...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű