6 db M – es méretű tojás
15 dkg darált dió
20 dkg darált mák
15 dkg eritrit
30 dkg meggy (egy kis lével együtt)
pár csepp citromlé
késhegynyi szódabikarbóna
2 ek. olívaolaj
egy mk. fahéj
egy mk. szegfűszeg
A tojásokat kézi habverővel egyneműre keverjük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsiben 40 perc alatt készre sütjük.
Én 170 Celsius – fokon sütöttem, alul – felül fokozaton, hogy ne száradjon ki. A szeleteléssel érdemes várni, hogy kihűljön a pite, így nem fog sem ragadni, sem morzsálódni és a papír is könnyen lehúzható róla.
Meggy helyett bármilyen gyümölcs jó bele, amit szerettek és ha diót nem akartok tenni hozzá, 1:1 – ben helyettesítsétek mákkal.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsak a hagyományos. Mert nagyon meleg van és ezt nem kell sütni... mert 5 perc alatt kész van és mert édességre vágytam, de azonnal. Amikor kicsit lehűl az idő, mindig sütök 1-2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyérsütő gépbe dagasztom meg a tésztánkat,A langyos tej az üst aljára kerüljön majd a só és a átszitált liszt,tojás,kétfajta cukor citrom aroma,rum,bekapcsoljuk a gépünket mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük 175°C-ra előre. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd nyomkodjuk bele egy 22 cm átmérőjű tortaformába úgy, hogy peremet is kialakítunk neki. Tegyük a sütőb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű