170 g liszt,
1 evőkanál cukor,
1/2 kiskanál só,
1 tasak sütőpor,
1/2 kiskanál fahéj,
1/4 kiskanál szerecsendió,
1 db tojás,
2 evőkanál olaj,
240 ml tej,
1 nagy alma lereszelve
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben és tegyünk egy merőkanállal a palacsintatésztából bele sülni (vigyázzunk ne tegyünk túl nagy adagot a serpenyőbe, hogy ne ragadjon oda). Ha megsült vegyük ki és tegyük egy tányérra (a tányérra tegyünk egy szalvétát, hogy felszívja az olajat). Tálaláskor megszórhatjuk fahéjjal és porcukorral. Jó étvágyat!
Felaprítjuk a hagymát, a gombát csíkokra, vagy vékony szeletekre vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát megpirítjuk benne, hozzáadjuk a gombát és a szezámmagot, és folyamatos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat keverjük össze és hagyjuk állni 1 órát a hűtőben, hogy a zabkorpa megszívhassa magát. Miután letelt az 1 óra, picit vizezzük be a tenyerünket, formáljunk gombócokat...
Elkészítési idő: 0,5 óra + 1 óra Nehézség: Könnyűltesszük forrni a tészta vizét egy kis sóval. Amíg felforr, addig szinte el is készül a "szósz". Egy magas falú serpenyőbe (én egy teflon wokot használok erre) beleöntjük a két db...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű