4 narancs héjára
és cukorra.
Pucold meg a narancsot, és a tedd bele egy tál vízbe ázni 3-4 napig. Naponta kétszer cserélj rajta vizet, így a keserű ízű folyadék kiázik a narancshéjból, és Ha már eleget ázott a narancshéjad, szedd ki a vízből, és tiszta vízben tedd fel főni. Forrástól számítva főzd még 10-15 percen keresztül, majd szedd ki, és vágd szép vékony szeletekre a héjat. Vékonysága ízlésfüggő: díszítéshez a lehető legvékonyabb szeleteket ajánlom, míg önmagában vagy csokival kb fél centis csíkok a legjobbak. különleges zamata marad meg.2 dl vízbe tegyél kb 20 dkg cukrot, és főzd sziruposra. Mikor eléred a szirupos állagot, öntsd bele a narancshéjakat, és főzd még 30 percen át néha megkevergetve. Vedd le a tűzről, és tedd félre: ha teljesen kihűlt, folytathatod a munkát.Tedd vissza főni sziruppal együtt, ismét ugyan úgy: forrástól számított fél óráig hagyd főni, így a szirup nagy része el fog tűnni a narancshéjakról. Ha kész vagy, szedd ki a kis csíkokat, és terítsd szét egy tálcán, vagy papíron. Hagyd szikkadni: a narancshéj csíkok szépen meg fognak keményedni, és kész is a ropogós, különleges finomság!
A cukrot a mézzel és 5 evőkanál vízzel felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a darabokra vágott cukrozott gyümölcsöket, a lisztet, a narancshéjat meg a szeletelt mandulát, és az egé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőport, lisztet, végül a tojások kemény habját óvatosan belekeverjük. Egy tepsit alufóliával kibélelün...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A túrót a porcukorral egy tálkába öntjük és gépi habverővel jól összedolgozzuk. (Nekem ez nem sikerült egész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű