1 tekercs friss pizza tészta (Tante Fanny), 12szelet vékony sonka, 12 szelet vékony sajt ; a mázhoz: 8 evőkanál vaj, 2 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál Worcestershire szósz, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 evőkanál mák
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy sütő tepsit olajjal kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk.
A pizza tésztát egy nagy vágódeszkára vagyEgyenletesen befedjük a sonkaszeletekkel. tiszta munkalapra tesszük.Betakarjuk a sajtlapokkal.A hosszabbik oldaláról szorosan feltekerjük. 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
A tekercseket az előkészített tepsibe tesszük.Egy lábasban közepes lángon melegíteni kezdjük a mártás hozzávalóit, közben habverővel kevergetjük.Amikor már sima, olvadt máz lesz belőle, egyenletesen elosztva a tekercsekre öntjük.
(Ha később szeretnénk megsütni, tegyük a hűtőbe.)Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A lisztet a dagasztótálba tesszük, a közepébe egy mélyedést igazítunk. Ide tesszük a meglangyosított víz felét, az élesztőt a cukrot, egy kicsit az ujjunkkal elkeverjük, majd letak...
Elkészítési idő:Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Kenjük ki a sütőformát vajjal és tegyük félre. A párolt karfiolt turmixoljuk addig, még finom szemcsés állapotú nem lesz....
Elkészítési idő: