Hozzávalók (10 személyre)
60 dkg bárány- vagy borjúhús,
10 dkg azaz kis fej vöröshagyma,
10 dkg zsír vagy olaj,
50 dkg vegyes zöldség,
15 dkg zeller,
1 liter csontlé,
2 dl tejszín,
10 dkg liszt,
5 dkg vaj,
2 tojássárgája,
csipetnyi őrölt bors,
kevés só,
1 csokor petrezselyemzöld,
ecetes tárkony.
1. Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük.
2. Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a vékony metéltre vágott vegyes zöldséget, s így főzzük a húst teljesen puhára.
3. Közben kevés vajas rántást készítünk, ezt kevés tejszínnel fölengedjük és a leveshez keverjük.
4. Végül finomra vágott petrezselymet és tárkonyt a levesbe tesszük,tojássárgájával és tejszínnel dúsítjuk, csészében tálaljuk.
A megtisztított hagymát, a fokhagymát és a burgonyát kockákra, a medvehagymát vékony csíkokra vágjuk. A vaj felét az olívaolajjal közepes lángon felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és lereszeljük. Majd a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A hagymát finomra felvágjuk, és 3 evőkanálnyi olívaolajban megdinszteljük. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megpirítjuk a csirke csontot, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Hozzáadunk egy evőkanál sárga curryt, egy evőkanál zöld curry pasztát és négy evőkanál mézet. Ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. 2. A pulykát apró kockára vágjuk, és kicsit lecsöpögtetjük. 3. A krumplit, a karalábét, a zellert felkockázzuk, a vörösha...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz