Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Erdélyi tárkonyos leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (10 személyre)

 60 dkg bárány- vagy borjúhús,
 10 dkg azaz kis fej vöröshagyma,
 10 dkg zsír vagy olaj,
 50 dkg vegyes zöldség,
 15 dkg zeller,
 1 liter csontlé,
 2 dl tejszín,
 10 dkg liszt,
 5 dkg vaj,
 2 tojássárgája,
 csipetnyi őrölt bors,
 kevés só,
 1 csokor petrezselyemzöld,
 ecetes tárkony.

Elkészítés:


1. Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük.
2. Amikor a hús már félig megpuhult, adjuk hozzá a vékony metéltre vágott vegyes zöldséget, s így főzzük a húst teljesen puhára.
3. Közben kevés vajas rántást készítünk, ezt kevés tejszínnel fölengedjük és a leveshez keverjük.
4. Végül finomra vágott petrezselymet és tárkonyt a levesbe tesszük,tojássárgájával és tejszínnel dúsítjuk, csészében tálaljuk.

Erdélyi tárkonyos leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás-sonkás zöldborsókrémleves
Medvehagymás-sonkás zöldborsókrémleves

A megtisztított hagymát, a fokhagymát és a burgonyát kockákra, a medvehagymát vékony csíkokra vágjuk. A vaj felét az olívaolajjal közepes lángon felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkinikrémleves gorgonzolával
Cukkinikrémleves gorgonzolával

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és lereszeljük. Majd a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A hagymát finomra felvágjuk, és 3 evőkanálnyi olívaolajban megdinszteljük. Majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Currys vöröslencse leves
Currys vöröslencse leves

Olajon megpirítjuk a csirke csontot, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Hozzáadunk egy evőkanál sárga curryt, egy evőkanál zöld curry pasztát és négy evőkanál mézet. Ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pulyka - Pulykagulyás - OK
Pulyka - Pulykagulyás - OK

1. A húst és a zöldségeket alaposan megtisztítjuk. 2. A pulykát apró kockára vágjuk, és kicsit lecsöpögtetjük. 3. A krumplit, a karalábét, a zellert felkockázzuk, a vörösha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk