1 csomag (450 gr) mirelit francia salátának való
4-5 főtt tojás
1 kis fej vörös hagyma
1 nagy doboz tejföl (0,5 l)
10 dkg majonéz
só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A mirelit zöldség keveréket enyhén sós vízben megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük, ha lehűtöttük, apróra daraboljuk és a lehűlt zöldségekhez keverjük, hozzá adjuk az apróra vágott vöröshagymát, bele keverjük a tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lehűtve húsok mellé tálaljuk.
A burgonyákat mossuk meg, és főzzük sós vízben. Hagyjuk kihűlni és tisztítsuk meg. A hagymát vágjuk fel vékony karikákra. A savanyú uborkát kockázzuk fel, a kihűlt burgonyákat p...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűSütőpapírral bélelt tepsibe raktam a lapsajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a reszelt sajttal és 2 percre meleg sütőbe tettem, épp csak, hogy kissé összeolvadjon. Mí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMandulás aprófasírt Fasírtnak való őrölt húst , elkeverünk , tojással sóval ,borssal és mandula pehellyel , apró kis gombócokat formálunk belőle és bő forró olajban kisütjük ....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű