6 db paradicsom
4 db lila hagyma
1 csokor petrezselyem (nagy)
1 ek ecet
1 ek cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt, fekete)
2 ek olívaolaj
A paradicsomokat megmossuk és cikkekre vágjuk. 3 db lilahagymát felkarikázzuk, 1 db-ot pedig apró kockákra vágjuk.
Elkészítjük az öntetet: a cukrot és az ecetet kevés vízzel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.
Egy nagy tálba elkezdjük rétegezni a paradicsomokat és a lilahagymát, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegeket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Ha a hozzávalók elfogytak nyakon öntjük a salátát az öntettel. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor csurgassuk rá kevés olívaolajat
Elosszor a sajtot mikroba felolvasztjuk zsirpapirra ontjuk es szet nyujtjuk, majd rakerul a toltelek amit aprora vagunk es osszekeverunk. Amikor ez kesz akkor rarakjuk a szelet sa...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Először meghámozzuk az almát, majd a magházat eltávolítjuk. Ezek után a megtisztított zellerrel együtt kis szeletekre vágjuk. 2. Jól összekeverem a hozzávalókat, majd vágott di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot finomra reszeljük. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát és alaposan összekeverjük. Megízesítjük s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk. Az uborkát legyaluljuk, a paprikákat és a paradicsomot vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket nagyon apróra feldaraboljuk (fokhagymanyomón is á...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű