6 db paradicsom
4 db lila hagyma
1 csokor petrezselyem (nagy)
1 ek ecet
1 ek cukor
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt, fekete)
2 ek olívaolaj
A paradicsomokat megmossuk és cikkekre vágjuk. 3 db lilahagymát felkarikázzuk, 1 db-ot pedig apró kockákra vágjuk.
Elkészítjük az öntetet: a cukrot és az ecetet kevés vízzel alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát és a felaprított petrezselyemzöldet.
Egy nagy tálba elkezdjük rétegezni a paradicsomokat és a lilahagymát, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegeket ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Ha a hozzávalók elfogytak nyakon öntjük a salátát az öntettel. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor csurgassuk rá kevés olívaolajat
A káposztát és a többi hozzávalót nagyfokú reszelővel lereszeljük. Az egészet összekeverjük, sózzuk majd állni hagyjuk. A tejfölből, a mustárból és a majonézből keverjük ki az önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük. A sárgáját kivesszük, villával összetörjük, hozzá adjuk a lila hagymát összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és a tejföllel. A tojások fehérjét cs...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kiolvasztjuk,8 cm kockákra felvagdosuk -A turot is kis kockákra vágjuk és mindegyik kocka közepére teszük -össze fogjuk a sarkait és betekerjük a baconnal fogp...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: KönnyűA zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük. Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzük e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű