HOZZÁVALÓK:
2 közepes vöröshagyma
1 nagy kígyóuborka
10 dkg FETA sajt
4 tojás
1 TV-paprika
4 paradicsom
15-20 szem olívabogyó
5-6 saláta levél
Öntet:
5 ek. olaj ( olíva)
2 ek. citromlé
1 kk. só, pici bors
1 ek. mustár
1 gerezd fokhagyma.
Elkészítése
A salátás tálat kibéleljük a saláta levelekkel ( nagy edényt használjunk, mert ez az eredeti recept szerint nagy az adag, én mindig az szerint készítem, hogy hány vendégem lesz ebédre, de általában csökkentek némely hozzávalót: vöröshagyma 1, kígyóuborka ½ , tojás 2-3, paradicsom 2-3, a többit meghagyom eredeti méretbe, de ez már ízlés dolga, hogy ki mennyit készít). A vöröshagymát és a hámozatlan kígyóuborkát vékonyra felszeletelem, erre a csíkokra vágott tv-paprikát, majd a felszeletelt paradicsomot, pár szem olívabogyót, az apróbb kockákra vágott Feta sajtot, és a keményre főzött tojást kisebb cikkekre- kockákra szeletelem.
Az öntethez a citromlébe elkeverem a sót, pici borsot adok hozzá, a mustárt, az áttört fokhagymát, majd apránként belecsurgatom az olajat, az egészet habosra keverem és a salátára locsolom, óvatosan összekeverem, a tetejét olívabogyókkal díszítem, és hideg helyen érlelem össze az ízeket.
Megtisztítjuk a zöldségeket. A céklát és a sárgarépát reszeljük le. A fokhagyma levét nyomjuk ki és csorgassuk rá a fentiekre. A sajtot vágjuk is kockákra. Egy salátástálban ke...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kolbászt, a hagymát, a főtt tojásokat ledarálom vagy összeaprítom és összekeverem a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején Itt távolítjuk el a tartalmukat (természetesen felhasználjuk másho...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA rákot sós, citromos, forró, lobogó vízbe öntöm, és kb. 2-3 percig forralom, majd leszűröm. Félreteszem, hogy teljesen kihűljön. 2. Összekeverem a majonézt, a tejfölt, és ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű