HOZZÁVALÓK:
2 közepes vöröshagyma
1 nagy kígyóuborka
10 dkg FETA sajt
4 tojás
1 TV-paprika
4 paradicsom
15-20 szem olívabogyó
5-6 saláta levél
Öntet:
5 ek. olaj ( olíva)
2 ek. citromlé
1 kk. só, pici bors
1 ek. mustár
1 gerezd fokhagyma.
Elkészítése
A salátás tálat kibéleljük a saláta levelekkel ( nagy edényt használjunk, mert ez az eredeti recept szerint nagy az adag, én mindig az szerint készítem, hogy hány vendégem lesz ebédre, de általában csökkentek némely hozzávalót: vöröshagyma 1, kígyóuborka ½ , tojás 2-3, paradicsom 2-3, a többit meghagyom eredeti méretbe, de ez már ízlés dolga, hogy ki mennyit készít). A vöröshagymát és a hámozatlan kígyóuborkát vékonyra felszeletelem, erre a csíkokra vágott tv-paprikát, majd a felszeletelt paradicsomot, pár szem olívabogyót, az apróbb kockákra vágott Feta sajtot, és a keményre főzött tojást kisebb cikkekre- kockákra szeletelem.
Az öntethez a citromlébe elkeverem a sót, pici borsot adok hozzá, a mustárt, az áttört fokhagymát, majd apránként belecsurgatom az olajat, az egészet habosra keverem és a salátára locsolom, óvatosan összekeverem, a tetejét olívabogyókkal díszítem, és hideg helyen érlelem össze az ízeket.
A paradicsomot vékony szeletekre vágom, egy tálon elrendezem, megszórom apró kockákra vágott vöröshagymával. Salátalevet készítek vízzel, ecettel, sóval és cukorral és a paradicsom...
Elkészítési idő:Franciasaláta keverék, majonéz, tejföl, mustár, cukor, só, bors.
Elkészítési idő:A hagymát felkockázom, megdinsztelem. A gombát vékony szeletekre vágom, majd a hagymához adom. Megfűszerezem és megvárom, hogy az összes levét elforrja. Hozzáadom a paradicsomot és...
Elkészítési idő: