Hozzávalók:
4-5 tv paprika ( nagyságtól függően)
5-6 krumpli ( ha lehetséges új)
30 dkg friss tehén túró
2 ek tejföl
3 tojás
olaj-szükség szerint
só,
bors,
vegeta,
piros paprika,
nagyon apróra vágott friss petrezselyem levél ( lehet szárított is)
Elkészítése:
A paprikákat megmosni, kivájni a magházat és belülről enyhén meg sózni.
A túrót össze nyomkodni, hozzá adni a tejfölt, tojást, 5 ek. olajat. Össze keverni és ezzel a masszával meg tölteni a paprikákat.
A tepsit kiolajozni és bele sorakoztatni a paprikákat.
A túrós masszából maradni fog, ízesítjük sóval, borssal, vegetával, apróra vágott petrezselyem zölddel és nagyon kevés piros paprikával, ebbe bele forgatjuk a megtisztított apró újkrumplit ( vagy karikákra szeletelve, ha nagyobbak a krumplik). Össze forgatjuk a masszában a krumplit és a töltött paprikák közé rakjuk.
4 ek. olajat és 4 ek. vizet elkeverünk és ráöntjük a sütésre kész tepsire.
Addig sütjük, amíg a krumplinak nem lesz arany sárga színe.
A paprikák végeit nem kell lezárni, mert míg sül, lassan egy kevés töltelék ki fog belőle folyni, de ettől lesz a krumpli nagyon szaftos és omlós.
A petrezselymet finomravágjuk, és az apróra vágott vöröshagymával, valamint a kis kockákra darabolt paradicsommal összekeverjük. A búzadarát kevés vízben jól átkeverjük, a vizet...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A hagymát egészen finomra aprítom, a tojást szétválasztom, a fehérjét közepesen kemény habbá verem kézi habverővel. A burgonyát hámozást követően nagylyukú reszelőn ler...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket összekeverem, majd a lecsepegtetett karfiollal és az olajjal összeforgatom. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, ráhalmozom a fűszeres karfiolrózsákat és 180 fokra előm...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz