Hozzávalók:
4-5 tv paprika ( nagyságtól függően)
5-6 krumpli ( ha lehetséges új)
30 dkg friss tehén túró
2 ek tejföl
3 tojás
olaj-szükség szerint
só,
bors,
vegeta,
piros paprika,
nagyon apróra vágott friss petrezselyem levél ( lehet szárított is)
Elkészítése:
A paprikákat megmosni, kivájni a magházat és belülről enyhén meg sózni.
A túrót össze nyomkodni, hozzá adni a tejfölt, tojást, 5 ek. olajat. Össze keverni és ezzel a masszával meg tölteni a paprikákat.
A tepsit kiolajozni és bele sorakoztatni a paprikákat.
A túrós masszából maradni fog, ízesítjük sóval, borssal, vegetával, apróra vágott petrezselyem zölddel és nagyon kevés piros paprikával, ebbe bele forgatjuk a megtisztított apró újkrumplit ( vagy karikákra szeletelve, ha nagyobbak a krumplik). Össze forgatjuk a masszában a krumplit és a töltött paprikák közé rakjuk.
4 ek. olajat és 4 ek. vizet elkeverünk és ráöntjük a sütésre kész tepsire.
Addig sütjük, amíg a krumplinak nem lesz arany sárga színe.
A paprikák végeit nem kell lezárni, mert míg sül, lassan egy kevés töltelék ki fog belőle folyni, de ettől lesz a krumpli nagyon szaftos és omlós.
1. A káposztát meggyaluljuk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk. 2. A cukrot forró olajban megpirítjuk, az apró kockákra vágott hagymát, a kicsavart ká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk és felszeleteljük a zöldségeket. A sütőt előmelegítjük, közben megpároljuk a brokkolit. Nagy jénai tálba pakoljuk a zöldségeket. Először a padlizsánt tesszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű