1 közepes nagyságú zeller
2 közepes nagyságú savanyú alma,
8-10 dkg pörkölt dió ( a zeller és az alma nagyságától függ, hogy ne legyen egyik íz sem túltengésben)
1,5-2 dcl tejföl
6-8 dkg majonéz
só, fehér bors
Elkészítése
A zellert almareszelőn lereszelem és forrásba levő picit ecetes vízben néhány percre forralom ( nelegyen túlfőzve), lecsepegtetem, hozzá adom a lereszelt almákat, kb fele pörkölt diót ( amelyet jól megdörzsölök, hogy nemaradjon rajta az égett bőre), ízlés szerint sózom, borsozom. A tejfölt és a majonézt elkeverem és ráöntöm a salátára, összekeverem, a tetejét megszórom a megmaradt pörkölt dióval és hűtőszekrénybe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Süssük meg a céklát sütőben jó puhára, ha megsült tisztítsuk meg és vágjuk fel kockára és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat, a sót és keverjük össze, hagyjuk a cék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát apróra vágjuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A répát és a hagymát is felaprítjuk és hozzákeverjük. A majonézt, a tejfölt, az ecetet és a fűszereket összedolgozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként készíts besamelt. A vaj felét olvaszd fel egy lábasban, szórd bele a lisztet, és fehéredésig kevergesd. Majd egy kicsit húzd félre, öntsd hozzá a hideg tejet, a tejs...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat fövő vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, hűlni hagyjuk. A chilit hosszában kettévágjuk, a magokat kiszedjük, és apró kockákra vágjuk. 3 ek lim...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű