80 g durumliszt
80 g darált mák
120 g zabpehely
4 g sütőpor
2 csipet himalája só
2 alma reszelve
2 ek xilit, 1 ek folyékony édesítő
80 g kókuszolaj
2 tojás
1 tk fahéj
12 ek tej
A tej kivételével alaposan összekeverjük a hozzávalókat, majd a tejet kanalanként adjuk hozzá (attól függően, hogy mennyit “vesz fel” a tészta). Nem folyós, híg, hanem inkább sűrű masszának kell lenni. Muffin formába kanalazzunk és előmelegített sütőben megsütjük. 180 fokon kb. 30 perc
12 db muffin
A gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk. A kakaóport a darált keksszel és az áttört gesztenyével összekeverjük. Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk, majd h...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. Előmelegítem a sütőt 175 C-ra (gázsütőn ez a 4-es fokozat). 2. A tésztájához először megolvasztom gőzön az apróra tört étcsokit meg a kockára vágott vajat. 3. Aztán amik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 6 tojást különválasztom. A sárgáját a cukorral, két kanál erős kávéval 15 percig kavarom/géppel/, és fokozatosan hozzákeverem a mascarponét. A csokit késsel felaprítom és a massz...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes