250 g csirke vagy pulyka mell kicsi darabokra vágva
200 g sárgarépa (tisztított súly)
150 g bulgur
egy kicsi hagyma
kb. 1 ek folyékony kókuszolaj
250 g passzírozott paradicsom
víz (kb. 3 dl)
só, oregánó, bazsalikom ízlés szerint
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, majd a húst, fehéredésig kevergetjük. Felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt kb. 10 percig főzzük. Beleöntjük a bulgurt, a paradicsomot, majd felöntjük vízzel és fedő alatt készre főzzük, ha szükséges sózzuk, fűszerezzük. (Először nem kell beleönteni az összes vizet, hanem főzés közben pótolni, ha szükséges.)
Az egész adag 135 g szénhidrátot és 1570 kalóriát tartalmaz. 100 grammra kiszámolva 13,5 g szénhidrátot és 159 kalóriát tartalmaz. 160 g diéta alatt ez 3 adag ebédet jelent.
A csirkemellet félbevágjuk. A vastagabbik oldala felől éles, hosszú pengéjű hegyes késsel felszúrjuk. Vékonyan felcsíkozzuk a megmosott parajt. Hozzákeverjük a ricottát, a reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát. A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA rizst kifőzzük és ha kész, 1 ek. margarinon megforgatjuk. A húst kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük és feltesszük főni (lehet mirelit is). A gombát is felszeleteljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű