Családireceptkönyv.hu

Bolognai bulgur


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g csirke vagy pulyka mell kicsi darabokra vágva
200 g sárgarépa (tisztított súly)
150 g bulgur
egy kicsi hagyma
kb. 1 ek folyékony kókuszolaj
250 g passzírozott paradicsom
víz (kb. 3 dl)
só, oregánó, bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés:


Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott sárgarépát, majd a húst, fehéredésig kevergetjük. Felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt kb. 10 percig főzzük. Beleöntjük a bulgurt, a paradicsomot, majd felöntjük vízzel és fedő alatt készre főzzük, ha szükséges sózzuk, fűszerezzük. (Először nem kell beleönteni az összes vizet, hanem főzés közben pótolni, ha szükséges.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Az egész adag 135 g szénhidrátot és 1570 kalóriát tartalmaz. 100 grammra kiszámolva 13,5 g szénhidrátot és 159 kalóriát tartalmaz. 160 g diéta alatt ez 3 adag ebédet jelent.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baconos Csirketekercs
Baconos Csirketekercs

Elkészítése: A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palóc töltött csirkemell
Palóc töltött csirkemell

1.A csirkemellek bőrét eltávolítjuk, filézzük. Nyitott szeleteket vágunk,óvatosan klopfoljuk. 2.Sózzuk, borsozzuk, pihentetjük. 3.A raguhoz a füstölt szalonnakockát félig kisütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Duplasajtos csirke
Csirkecomb - Duplasajtos csirke

1. A lisztet, a pirospaprikát, a borsot, a fűszerkeveréket és a sót összekeverem egy tányérban. 2. Megforgatom benne a csirkét, tepsibe teszem. 3. A hagymát karikára vágom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csirkemáj - Gombás csirkemájpörkölt
Csirkemáj - Gombás csirkemájpörkölt

1. A vöröshagymát apróra vágom, és olajon megfonnyasztom, megszórom pirospaprikával, és azonnal felöntöm egy kevés vízzel. 2. A bacont apróra kockázom, hozzáadom a hagymához, k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk