600 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
8 g só (nálam parajdi)
7 dl langyos víz
2 ek. almaecet
A lisztet (kiveszek belőle 3 evőkanálnyit és a nyújtódeszka szórom), sót elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, citromlevet vagy almaecetet, összegyúrjuk (kenyérsütő segített összegyúrni). 5 percet pihentetjük. Formázzuk 12 darab zsemlének vagy kiflinek. Lekenjük minimális kókuszolajjal és előmelegített sütőben megsütjük. 200 fok 20-23 percig majd visszavenni 180 fokra és úgy sütni tovább kb. 5-6 percig.
100 g lisztkeverék 60,7 g szénhidrátot tartalmaz, a 12 zsemlém összesen 364 gramm szénhidrátot.
1 zsemlében kb. 30 gramm szénhidrát, 0,6 gramm zsír, 3,8 gramm fehérje és 158,8 gramm kalória van és zömében lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.
160 grammos diétában reggelire és vacsorára is ehető. Sütés után hagyom kihűlni, majd lefagyasztom. Fogyasztás előtt mikróban fél perc alatt kienged és pont olyan, mintha friss lenne: finom, puha, meleg.
Az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatom bele. A megkelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflik tetejét levágjuk, és kikaparjuk a belsejét úgy, hogy kb. fél cm-es széle maradjon. Egy serpenyőben felforrósítjuk a margarint, és beletéve a lisztet világos rántá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat ebben a sorrendben a dagasztógép üstjébe mértem és 15 perc alatt egy közepesen kemény tésztát dagasztottam. A víz mennyisége azért körülbelüli,mert nekem az erős gé...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat és pár perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű