menu

Családireceptkönyv.hu

Almarózsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta
2 db nagyobb édes alma
fahéj
barna cukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom leve

Elkészítés:


A tésztát vékony téglalappá kinyújtjuk, majd éles késsel, kétujjnyi csíkokra felvágjuk, a hosszanti oldalánál. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, majd a magházát kivágjuk. Nagyon vékony szeletekre felvágjuk, kevés citromlével megspricceljük, hogy ne barnuljon meg. A tészta csíkokra felrakosgatjuk az alma szeleteket, majd felgöngyöljük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a Rózsákat, tojássárgájával lekenjük őket, majd előmelegített sütőben, 165 C-on, pirosra sütjük a süteményt. Langyosra hűtve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Almarózsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Dagasztás nélküli sajtos-vajas kifli
Dagasztás nélküli sajtos-vajas kifli

1. Az átszitált lisztet összekeverjük a sóval. A langyos tejben a cukorral összekeverjük az élesztőt (nem kell felfuttatni, csak jól megáztatni a tejben az élesztőt). A lisztben el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Félórás kakaós csiga bögrésen
Félórás kakaós csiga bögrésen

1. Én először a töltelékhez kevertem össze a porcukrot és a kakaóport, majd bekapcsoltam a sütőt 200 fokra. 2. Ezután mindjárt előkészítettem a deszkát, amit beliszteztem, hogy ne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás kenyér
Burgonyás kenyér

A burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a liszteket, az élesztőt (ha nem szárítottal dolgozunk, akkor a langyos vízzel keverjük el), a sót, cukrot, olajat, és az egészet alaposan kidag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Almás tészta
Almás tészta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk