1 csomag leveles tészta
2 db nagyobb édes alma
fahéj
barna cukor
1 tojás sárgája
1/2 citrom leve
A tésztát vékony téglalappá kinyújtjuk, majd éles késsel, kétujjnyi csíkokra felvágjuk, a hosszanti oldalánál. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, majd a magházát kivágjuk. Nagyon vékony szeletekre felvágjuk, kevés citromlével megspricceljük, hogy ne barnuljon meg. A tészta csíkokra felrakosgatjuk az alma szeleteket, majd felgöngyöljük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a Rózsákat, tojássárgájával lekenjük őket, majd előmelegített sütőben, 165 C-on, pirosra sütjük a süteményt. Langyosra hűtve, porcukorral megszórva tálaljuk.
A vaj kivételével mindent összekeverek, és legalább 10 percig pihentetem a tésztát. A pihentetés után beleteszem a vajat, és alaposan kidagasztom. Meleg helyen megkelesztem (25...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- 1-2 evőkanál olaj a kenéshez - 4 evőkanál porcukor - 2 csapott evőkanál kakaópor (holland, ha másfélét használunk, akkor abból picit több) 1. Én először a töltelékhez kevertem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAnnyira jól sikerült a virslis-sajtos muffin, amit nemrég elkészítettem, hogy kicsit továbbgondoltam a dolgot. Olyan puha és könnyű tésztája volt, hogy először virslis kiflinek ál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a dagasztógéppel elkészíttetjük, kelesztőtálba tesszük és hagyjuk megkelni. Kis gombócokat formálunk (8 db-ot) és konyharuha alatt pihentetjük kb. 10-15 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes