60 dkg liszt
2 tojássárgája
40 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
1. Hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük.
2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, pici linzerformával kiszaggatjuk
3. sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben kisütjük.
4. Én most saját készítésű szilva- és baracklekvárral töltöttem.
A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem. Ezután hozzáadtam a vizet és az olajat, összedolgoztam. Olajos kézzel kisebb gombócokat formáztam a tésztából és egy sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztben elkeverjük a sót, majd az összes hozzávalóval és az élesztővel együtt jól kidolgozzuk a tésztát. 6 részre osztva kis cipókat fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a sót, a tejfölt, a vizet, a pörkölt szaftját és az élesztőt a kenyérsütőgép üstjébe mérjük. 20 perces dagasztás programmal egy könnyű, de nem ragacsos tésztát készítünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A száraz hozzávalókat elkeverjük a magokkal,fűszerekkel - Olajat és annyi vizet teszünk hozzá,hogy jól formálható tésztát kapjunk - Tetejét megvizezzük,15 percig 180 C-on,majd...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes