1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 db héjában főtt burgonya
20 dkg gomba
1 db tojás
só, bors, pirospaprika
étolaj
zsemlemorzsa
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, majd beleforgatom a nagyon apróra vágott gombát. Pár percig együtt pirítom. Közben meghámozom és összetöröm a héjában főtt burgonyát, beleütöm a tojást, majd összedolgozom a párolt gombával. Annyi zsemlemorzsát teszek hozzá (ha szükséges), hogy formázható masszát kapjak. 8-10 db pogácsát formázok belőle. Megforgatom zsemlemorzsában és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.
Maradék krumplipürével is elkészíthető. Bármilyen főzelékhez feltétnek tálalható, de önmagában rizzsel vagy krumplipürével is finom.
robottal kikevertem majd botturmixal simára dolgoztam :) Nagyon finom nem beszèlve olcsó kiadós egy nagy családnak reggelire vacsira :) Hüttőbe egy hètig is tárolható ,de dobozol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet odateszem foni,keves soval A puliszka lisztet atszitalom Amikor a viz forr,allando keveres mellett bele szorom a puliszka lisztet A tuzet kissebbre huzom,es hagyom foni....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesAhogy szoktad, készítsd el a palacsinta tésztát. A szalonnákat süsd meg, majd tedd félre, hogy egy kicsit kihűljön. Közben keverd meg a palacsinta tésztát és töltsd egy kiürült,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű