1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 db héjában főtt burgonya
20 dkg gomba
1 db tojás
só, bors, pirospaprika
étolaj
zsemlemorzsa
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, sót, borsot, pirospaprikát, majd beleforgatom a nagyon apróra vágott gombát. Pár percig együtt pirítom. Közben meghámozom és összetöröm a héjában főtt burgonyát, beleütöm a tojást, majd összedolgozom a párolt gombával. Annyi zsemlemorzsát teszek hozzá (ha szükséges), hogy formázható masszát kapjak. 8-10 db pogácsát formázok belőle. Megforgatom zsemlemorzsában és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütöm.
Maradék krumplipürével is elkészíthető. Bármilyen főzelékhez feltétnek tálalható, de önmagában rizzsel vagy krumplipürével is finom.
A vizet az aromát össze keverem egy fém kis tálban,ha színezni szeretném a porfestéket feloldom ebben a lében.Ha folyadék akkor a víz mennyiséget csökkentem a színező mennyiségéhez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást picit verjük fel kis vízzel, majd keverjük gyors mozdulatokkal össze a többi alapanyagot. (Az útifű gyorsan megszívja magát, ezért kell pikk pakk mód dolgozni, mert így le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTermészetes antibiotikum C-vitaminnal és vassal A sarkantyúka minden föld feletti része ehető. Levelei májustól egészen őszig szedhetőek és megmosva egyszerűen szendvicsre va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot 8 darabra vágjuk. A tojást felverjük a kanálnyi olajjal. A kenyeret lereszeljük és összekeverjük a dióval. A sajtdarabokat megforgatjuk lisztben, majd a felvert tojásban,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű