4 tojás
80 gr lenmagliszt (én lenmagot vettem és kávédarálón ledaráltam)
70 gr zabpehelyliszt (zabpehely ledarálva)
15 gr kakaópor (keserű, cukrozatlan)
1 cs. sütőpor
édesítő (4 ek xilit, plusz egy kevés folyékony)
1 ek kókuszolaj
5 -6 ek tejföl
kb. fél kg tisztított, darabolt barack
A tojásokat az édesítővel kicsit kihabosítjuk, majd felváltva hozzákeverjük a sütőporos lisztes keveréket és a tejfölt, olajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a (20×30 cm-es) és a tetejére szórjuk a feldarabolt barackot. Előmelegített sütőben (190 fokon) kb. 40 percig sütjük.
Én csak barackkal próbáltam, de biztosan finom más gyümölccsel is. (Lefotóztam, de nem találom a képet. Ha valaki csinál, töltsön fel képet! :))
A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el a zsírt a liszttel, akkor g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a hideg, kis kocákra vágott vajat,...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes180 fokra előmelegített sütő Habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a citromlevet. Hozzákeverjük a lisztet, mandulát, sütőport. 25 perc alatt készre sütj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA szirup hozzávalóit tegyük lábasba és hevítsük forrásig, majd tegyük félre hűlni. A tésztához a vizet hevítsük forrásig, utána a vajat, a sót, a cukrot és a lisztet keverjük ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű