Családireceptkönyv.hu

Mézes-mustáros csirkeszárny zöldhagymás polentával


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8-10 db csirkeszárny
2 ek olaj
2 ek mustár
1 ek méz
só, bors, fokhagyma (granulátum vagy 2 gerezd)
Polentához:
1 l víz
20 dkg kukoricadara
1 ek vaj
2 szál zöldhagyma
só, bors

Elkészítés:


Egy tálkában összekeverem az olajat, mustárt, mézet és a fűszereket. Beleforgatom a csirkeszárnyakat és egy sütőzacskóba teszem. 170 fokon kb. 1 óra alatt megsütöm.
Közben a forrásban lévő sós vízbe beleteszem a kukoricadarát és folytonos keverés közben 20-25 percig főzöm, majd hozzáteszem a vékony karikára vágott zöldhagymát szárával együtt, a vajat és ízlés szerint borsot. Még pár percig főzöm, hogy kellően sűrű legyen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kb. fél órát pihentetem, majd „torta”szeleteket vágok a polentából, ráteszem a sült csirkeszárnyakat, szeletelt friss paradicsommal tálalom.

Mézes-mustáros csirkeszárny zöldhagymás polentával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás csirkemell sajtos, krumplis gölödinnel
Fokhagymás csirkemell sajtos, krumplis gölödinnel

A csirkemell szeleteket enyhén megsózom, a zsiradékban mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöm, -amikor gyengén megpirult kiszedem és félre teszem ,-ugyan ebben a zsiradékba az a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Serpenyős cordon bleu
Serpenyős cordon bleu

A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, végül lisztben megforgatjuk, a felesleget lerázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, és a hússzeletek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Tojásos lecsóval töltött csirkemell
Tojásos lecsóval töltött csirkemell

A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk és fél karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felkockázzuk. Előtte /aki nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirketekercs tortillaban (Zé)
Csirketekercs tortillaban (Zé)

A tempurához a vizet és a lisztet kikeverjük. A kukoricalisztet fűszerezzük: sóval, borssal, cayenne borrsal és fokhagymaporral, majd hozzákeverjük a kicsit áttört kukoricapelyhe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk