8-10 db csirkeszárny
2 ek olaj
2 ek mustár
1 ek méz
só, bors, fokhagyma (granulátum vagy 2 gerezd)
Polentához:
1 l víz
20 dkg kukoricadara
1 ek vaj
2 szál zöldhagyma
só, bors
Egy tálkában összekeverem az olajat, mustárt, mézet és a fűszereket. Beleforgatom a csirkeszárnyakat és egy sütőzacskóba teszem. 170 fokon kb. 1 óra alatt megsütöm.
Közben a forrásban lévő sós vízbe beleteszem a kukoricadarát és folytonos keverés közben 20-25 percig főzöm, majd hozzáteszem a vékony karikára vágott zöldhagymát szárával együtt, a vajat és ízlés szerint borsot. Még pár percig főzöm, hogy kellően sűrű legyen.
Kb. fél órát pihentetem, majd „torta”szeleteket vágok a polentából, ráteszem a sült csirkeszárnyakat, szeletelt friss paradicsommal tálalom.
A krokett készítése: a burgonyákat meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük, a többi hozzávalóval összekeverjük. A burgonyamasszát egy liszteze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét 4 egyforma szeletre vágjuk, majd forró olajon kisütjük. Ugyanebbe a serpenyőbe cukrot teszünk, majd karamellizáljuk. Ehhez a felszeletelt, megpucolt zöldségeket és a ba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mázhoz valókat alaposan kikeverem. Egy sütőtepsit, vagy jénait alufóliával kibélelek, dupla rétegben (nem érdemes elhagyni, mert különben napogig lehet súrolni a tepsit). Vékonya...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst kisebb darabokra vágjuk, majd erős nejlonzacskóba szórjuk. A joghurtot összekeverjük a reszelt fokhagymával és a sóval. A húsra öntjük, lezárjuk a zacskót (legegyszerűbb, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes