50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 tojás sárgája
2 csomag vaniliás cukor
Apró drazsé, cukorka, mazsola... szemnek
Süni alakú sütikiszúró, (vagy valami más.)
A szobahőmérsékletű vajat a liszttel elmorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, tojássárgákat és a vaníliás cukrot. Még liszttel jól formázható tésztát gyúrok belőle.
Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra nyújtom, kiszaggatom, mindegyiknek rakok egy szemet.
Előmelegített sütőben sütőpapíron kb. 180 °C-on, 8-10 perc alatt megsütöm.
Másnap, harmadnap sokkal finomabb, mint frissen. Én fém sütisdobozban tartom, és egy hét után is finom puha.
Az almát alaposan megmosod, majd pl. nokedli szaggatón lereszeled. Eszedbe ne jusson megpucolni! Egyrészt időpocsékolás, másrészt sokkal finomabb az íze, ha héjastól sül meg. Bőség...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű200 fokra előmelegített sütőben 10_15 perc alatt
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA 25 dkg mézet a fűszerkeverékkel forrásig főzzük, majd belekeverjük a Ramát. Kihűtjük. 3 egész tojást alaposan elkeverünk 30 dkg cukorral. 25 dkg lisztet elkeverünk 3 tk. szódabik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMehl mit Backpulver vermischen. Butter, Staubzucker, Vanillezucker, Aroma und Puddingpulver zugeben und einen Teig kneten. Ca. 2 cm große Stücke vom Teig abreißen, in der Hand n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű