50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 tojás sárgája
2 csomag vaniliás cukor
Apró drazsé, cukorka, mazsola... szemnek
Süni alakú sütikiszúró, (vagy valami más.)
A szobahőmérsékletű vajat a liszttel elmorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, tojássárgákat és a vaníliás cukrot. Még liszttel jól formázható tésztát gyúrok belőle.
Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra nyújtom, kiszaggatom, mindegyiknek rakok egy szemet.
Előmelegített sütőben sütőpapíron kb. 180 °C-on, 8-10 perc alatt megsütöm.
Másnap, harmadnap sokkal finomabb, mint frissen. Én fém sütisdobozban tartom, és egy hét után is finom puha.
Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk a vajjal. A tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, mézet, tojást, és annyi tejfölt, hogy könnyen dolgozható, nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk, sütőpapírral bélelt tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, három részre osztom, majd az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. 2. Mindhárom lapot közepes mér...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverjük össze az élesztőt a liszttel. Adjunk hozzá 6 dl langyos tejet, 5 dkg margarint, tojássárgát, 5 dkg cukrot és sót. Gyúrjunk egy sűrű tésztát belőle. Hagyjuk másfél órái...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű