150 gr friss salátakeverék (káposzta, saláta, sárgarépa)
egy darab maradék sonka
2 db kis pohár joghurt
1 ek. reszelt torma (vagy kevesebb, ízlés szerint)
kevés (parmezán) reszelt sajt
A salátát összedarabolva tálba teszem. A tormát belekeverem a joghurtokba és ráöntöm a salátára. Tetejére ráteszem a kockára vágott sonkát és megszórom reszelt sajttal.
Nem csak húsvétra :)
Joghurt helyett lehet használni majonézt is, akkor nem lesz annyira savanykás, viszont kalóriában több. :)
A kukoricát megpucoljuk, és fedő alatt 20 percig puhára pároljuk. Közben elkészítjük az öntetet. Egy nagyobb keverőtálban simára keverjük először a citromlevet a mustárral és a cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsd el a majonézes alapot a felsorolt hozzávalókból, ízlésed szerint. Vágd karikákra a virslit, a kemény tojást, az uborkát, mehet az öntetbe. Jól kavard meg, rakd a hűtőbe....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, olívaolajjal, pici ecettel, sóval, frissen őrölt borssal, bazsalikommal, oreganóval fűszerezzük. Hogy igazán szépen nézzen ki, a juhsa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A jégsalátát alaposan megmossuk, falatnyi darabokra tépjük, és papírtörlőn hagyjuk teljesen megszáradni. 2. A csirkemellet szeletekre, majd egyforma csíkokra vágjuk. Megsózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű