150 gr friss salátakeverék (káposzta, saláta, sárgarépa)
egy darab maradék sonka
2 db kis pohár joghurt
1 ek. reszelt torma (vagy kevesebb, ízlés szerint)
kevés (parmezán) reszelt sajt
A salátát összedarabolva tálba teszem. A tormát belekeverem a joghurtokba és ráöntöm a salátára. Tetejére ráteszem a kockára vágott sonkát és megszórom reszelt sajttal.
Nem csak húsvétra :)
Joghurt helyett lehet használni majonézt is, akkor nem lesz annyira savanykás, viszont kalóriában több. :)
Érett, de azért még kemény paradicsomokat választunk. Vékony karikákra szeljük és rétegezzük a hajszálvékonyra szelt vöröshagymával úgy, hogy soronként meghintjük egy kevés sóval é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmosom, majd feldarabolom, a sajtot felkockázom, majd a zöldségekkel összekeverem. Hozzáadom az olívabogyót. Meglocsolom oíivaolajjal és 1-2 evőkanál borecettel. Fű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lila hagymákat félbevágjuk, majd felszeleteljük. Egy tálkába rakjuk, és kissé besózzuk. (1tk só) A burgonyát héjában feltesszük főni sós vízbe. A zöldbabokat, ha még nincsenek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítom, kockákra vágom, enyhén sós vízben megfőzöm. Az almát is felkockázom anélkül, hogy a héját leszedném. A savanyú uborkát szintén kockára vágom. Az önte...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű