0 dkg cukor
2 db tojás
7 dkg vaj
20 dkg + 10 dkg felvágva étcsokoládé
1 mokkáskanál szódabikarbóna
7 dkg darált mandula
A szoba-hőmérsékletű vajat fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd adjuk hozzá egyesével az alaposan megtisztított tojásokat. Külön tálba mérjük ki és szitáljuk át a száraz hozzávalókat, és fakanállal keverjük hozzá a cukros-vajas masszához. A muffintésztát kanál segítségével töltsük háromnegyedig az előkészített papírokba, majd szórjunk a tetejükre néhány szem gyümölcsöt. Előmelegített sütőben kezdjük el sütni őket 180 fokon. 10 perc múlva ismét szórjunk meg a muffinokat gyümölccsel, mert amit az előbb rátettünk, az valószínűleg belesüllyedt a tésztába (így nemcsak a tetején lesz gyümölcs, hanem belsejében is). Amikor megsültek, hagyjuk a muffinokat 10 percig a formában, majd tegyük őket rácsra, ameddig teljesen kihűlnek.
Tipp: A gyümölcsök mellé használhatunk sütésálló csokicseppet is.
A hozzávalókat gyorsan össze dolgozzuk majd kinyujtjuk kiszurjuk kisütjük. Lekvárral össze ragasztjuk 2-2 korongot.
Elkészítési idő:A 30dkg cukrot,25dkg rámát,2tojás sárgáját habosra kavarni, majd 2 dl tejet,1kk.szódabikarbónát és 3ek.lisztet hozzáadva tovább kavarni. 2 órát hűtőszekrényben pihentetni.Pihenés u...
Elkészítési idő:Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő,...
Elkészítési idő: